2min

Gebruik

Gebruik


Als we de vernieuwde versie van de Sensation in gebruik nemen zijn we net zo enthousiast als we dat waren bij de eerste Sensation. Eigenlijk mogen we zelfs nog iets enthousiast zijn aangezien HTC ervoor heeft gekozen het toestel te verbeteren.

De Sensation XE ligt wederom erg lekker in de hand wat mede te danken is aan de mooi afgeronde en wat bollige randen. Hierdoor ligt de telefoon ontzettend goed in je hand, waar je sommige andere toestellen echt vast moeten houden. De Sensation XE is met 2 gram extra net iets zwaarder maar dit verschil zal je uiteraard niet kunnen voelen.



Waar de Sensation zelf al een lekker rappe telefoon was met zijn processor van 1,2 GHz is dit bij de Sensation XE alleen nog maar verbeterd. De processor heeft er namelijk 300 MHz aan rekenkracht bijgekregen waardoor de smartphone zich beter weet te meten met het hedendaagse geweld op de smartphonemarkt. Vanuit de doos werkt de Sensation op Android versie 2.3.4 en samen met zijn 768 MB aan RAM-geheugen zorgt de processor voor een zeer goede gebruikerservaring.

Een ander belangrijk punt waar je tijdens het gebruik veel profijt van zal hebben is de grote accu. HTC zet wat ons betreft een zeer positieve lijn door. Destijds werd de Desire HD geleverd met een 1230 mAh grote batterij. In de Sensation moest deze plaats maken voor een ruimere 1450 mAh. In de Sensation XE doet HTC er opnieuw een schepje bovenop en bevat de batterij een capaciteit van 1730 mAh. Aangezien smartphones, zeker als je deze actief gebruikt, nogal wat van je batterij vragen zien we een ontwikkeling als deze graag tegemoet.



Wanneer we een telefoongesprek met de Sensation XE voeren concluderen we dat de Sensation XE ervoor zorgt dat het gesprek aan beide kanten goed te volgen is een gewoon helder klinkt en goed verstaanbaar is. Daarnaast lijkt de ontvangst van het toestel over het algemeen gewoon goed te zijn.