3min

Beats Audio

Beats Audio


Beats Audio werd in 2008 opgericht door twee pioniers in de muziekindustrie; Interscope Records oprichter Jimmy Lovine en hip-hop/rap grootheid Dr. Dre. Deze twee heren slaan de handen ineen en richten Beats Audio op. Het merk moet een haven worden waar muzikanten maar ook muziekliefhebbers terecht kunnen voor de aanschaf van hoofdtelefoons en luidsprekers. Achter Beats Audio wordt "by Dr. Dre" geplaatst om zo meer mensen aan te spreken en zo beginnen de twee aan het avontuur.



In een kleine drie jaar tijd heeft Beats Audio zich echter ontwikkeld tot een nu al zeer populair merk, de producten van Beats Audio klinken gewoon ontzettend goed en zien er daarnaast ook nog eens heel erg goed uit. Dat Dr. Dre en Jimmy Lovine hun marketingstrategie goed voor elkaar hebben kunnen we wel merken. De twee spelen namelijk zeer slim in op de markt en sluiten verschillende samenwerkingen af met beroemde muzikanten.

Zo zien wij samenwerkingen met LeBron James, Lady Gaga, Justin Bieber en P. Diddy/Puff Daddy/Diddy/Diddy Dirty Money/Sean Combs (of hoe die nu ook heet). Als laatste werd er in augustus van dit jaar een grote samenwerking afgesloten met HTC. De Sensation XE is het eerste product uit deze samenwerking en gaat over de toonbank vanaf 482 euro. Hiermee is de XE een stuk goedkoper dan de oorspronkelijke Sensation bij uitkomst. Deze ging destijds over de toonbank voor 599 euro.

HTC is niet de enige partner die Beats Audio heeft binnengehaald, ook heeft het een samenwerking met ’s werelds grote computerfabrikant HP. HP is nu ook begonnen met laptops op de markt te brengen welke voorzien zijn van Beats Audio.



Wat betekent dit voor jou?


Wanneer je beslist om een Sensation XE aan te schaffen zul je merken dat er wat mooie extra’s bij de smartphone zitten welke je niet zult vinden bij de normale versie van de telefoon. Naast de eerder vernoemde verbeteringen in bijvoorbeeld de processor en de batterij zul je ook wijzigingen in het uiterlijk waarnemen en vind je wat extra dingen in het doosje zelf.

Iets wat we echter wel missen is een dedicated Beats-skin op de Sensation XE of meer apps die gericht zijn op audio-gebruik. Op de smartphone is enkel een aangepaste achtergrond te vinden maar wij hadden eigenlijk wel verwacht dat HTC voor deze samenwerking iets meer zou doen in de vorm van een skin of meer apps. Het had naar onze mening het geheel net iets meer afgemaakt.

Zo zie je bij het uitpakken van de telefoon direct een mooi setje in-ears welke de kleuren van de Sensation mooi doorzetten; rood en zwart. Daarnaast vind je in de doos eveneens een soort tasje waarin je verschillende maten van rubbertjes vind voor de ideale pasvorm van de oordopjes.



Prestaties oordopjes


Wanneer je deze oordopjes in doet en je de 3,5 mm jack in de telefoon steekt zal de Sensation direct doorhebben dat het hier om een setje gaat van het merk Beats Audio en zal deze direct overschakelen naar de ideale afstelling voor de oordoppen. HTC ontwierp hiervoor een speciale afstelling binnen haar geluidsinstellingen.

Om te testen of deze set ook voldoet aan de hoge verwachtingen die we mogen hebben bij dit merk hebben we verschillende soorten muziek afgespeeld middels deze in-ear set. Daarnaast bekeken wij ook enkele filmtrailers middels de Watch-applicatie van HTC. Onder het bekijken van de media wisselde we ook van verschillende instellingen voor de audio.



Gelukkig werden wij aangenaam verrast door de prestaties van deze oordopjes. Onder het kijken van bijvoorbeeld de filmtrailer "Battle: Los Angeles" klinken de oordopjes zeer goed en waan je je bijna in een woonkamer met een degelijke 5.1 set. Daarnaast komen de meest doorgaande muziekgenres zoals Dance, Rap, Hip Hop, Pop en House erg goed uit de verf. Ook blijven muziekstijlen als stevige rock of de wat hardere dubstep, hardstyle en hardcore ook zeker niet achter en klinkt de muziek ook hier gewoon zeer goed.