1 min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

De Shuttle XS3510M2 weet een positieve indruk achter te laten. Het afspelen van HD-content gaat prima en ook simpel surfwerk en tekstverwerken gaat prettig. Gamen zit er niet echt in op de Shuttle XS3510M2, maar dat was ook niet te verwachten gezien de specificaties en doelgroep.

Een SSD wordt wel aangeraden. Niet alleen is het systeem dan veel fijner in gebruik door het snel opstarten en het snel openen van programma’s, ook wordt het systeem er doodstil van.

Het lage energieverbruik is ook een pluspunt waardoor de machine prima gebruikt kan worden bij systemen die 24/7 aanstaan.

Het enige nadeel van deze opstelling is dat hij aardig hoog geprijsd is. Een bedrag van boven de 800 euro is niet niets. Nu is de barebone ook met mindere componenten uit te rusten, zoals een dvd-speler in plaats van blu-rayspeler, minder werkgeheugen en geen Windows 7 Professional. Toch is het aardig wat geld voor een systeem dat niet uitblinkt in prestaties.

Al met al heeft Shuttle een leuke machine op de markt gebracht. De passieve koeling, het compacte formaat en het lage energieverbruik zijn de kerneigenschappen. Spreken deze punten je aan en voldoen de prestaties aan je eisen dan haal je een mooi product in huis.

Vergeet niet dat je het systeem dus zelf kan configureren!
8.0
  • Doodstil;
  • Compact;
  • Laag energieverbruik.
  • Redelijk prijzig (geteste model).