2min

Inleiding en specificaties

Inleiding


Samsung stuurde ons voor deze review de Syncmaster C27A750. Deze monitor van 27 inch maakt gebruik van een kleine dongle waardoor het mogelijk wordt om een draadloze verbinding tot stand te brengen tussen je laptop of pc en het beeldscherm van Samsung zelf. Samsung springt daarmee in op de markt waarin maximale connectiviteit wordt vereist zonder dat je daarvoor veel inspanning hoeft te verrichten. Bij de Samsung zal je enkel de eerste keer een driver hoeven te installeren en daarna enkel de draadloze dongle in je laptop te hoeven klikken.



Met dit beeldscherm minimaliseer je dus het aantal loshangende snoeren tot een minimum. Echter hangt er aan dit alles wel een prijskaartje. Zo zagen wij prijzen voorbij komen die rond de 600 euro liggen. Nu is het natuurlijk erg leuk om weinig slingerende snoeren op en onder je bureau te hebben maar ondanks dat is deze prijs toch aardig fors te noemen. 27 inch beeldschermen die ook Full HD halen zijn namelijk al te vinden voor veel lagere prijzen.

Naast de draadloze connectiviteit heeft Samsung verschillende multimedia poorten in de voet van het scherm verwerkt waardoor je ook nog eens minder vaak in de knoop komt met bijvoorbeeld te korte draden. Op het eerste gezicht lijkt het scherm dan ook ideaal voor de veeleisende ict’er. Of dit ook echt zo is onderzochten wij in deze review.



Specificaties



Specificaties Syncmaster CA750
Beeldverhouding: 27 inch (16:9)
Maximale resolutie 1920×1080 pixels (60hz)
Contrast: Dynamisch
Horizontale kijkhoek: 170°
Verticale kijkhoek: 160°
Helderheid: 300 cd/m²
Type panel: BLU: Led
Reactietijd: 2 ms
Actief weergavegedeelte hxbx: 465.4x 202,8 mm
Afmetingen h x b: 485,4 mm x 232,8 mm


Overige specificaties
Extra aansluitingen: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, 1x HDMI
Luidsprekers:
Input: HDMI, DVI
Gewicht: 5,2kg
Energiebeheer: Energy Star