2min

Uiterlijk en aansluitingen

Uiterlijk


Samsung weet dat de consument tegenwoordig het uiterlijk van een product minstens zo belangrijk vindt als de prestaties. De fabrikant heeft daarom goed zijn best gedaan om de Syncmaster CA750 tot een aantrekkelijk stukje techniek te maken. De monitor ziet er dan ook erg mooi en strak uit zonder dat er al te veel poespas aan te pas komt. Op het eerste oog is dit dus goed geslaagd.



Wanneer we naar het scherm zelf kijken zien we dat Samsung dit erg simpel heeft gehouden en er geen knoppen op de bies of rondom het scherm te vinden zijn. De bies rondom het scherm is mooi glimmend zwart afgewerkt waarvan het buitenste randje een paar millimeter doorzichtig is gelaten. Linksboven vinden wij enkel de typeaanduiding van het scherm. Ook op de achterzijde van het scherm net achter de rand vinden wij geen knoppen. Alle aansluitingen en knoppen vind je namelijk op de staander van het beeldscherm.

Deze staander heeft een bollige vorm en is netjes afgewerkt in geborsteld donkerzwart staal. Op het onderste deel vind je een stuk plastic waaronder verschillende aanraakgevoelige toetsen te vinden zijn. Zo vind je naast de aan-knop ook een knop voor de wireless hub en vind je verder nog een zestal navigatieknoppen waarmee je je scherm af kan stellen en verder kan configureren. Dit zijn aanraakgevoelige knoppen waardoor de monitor zijn zeer strakke uiterlijk behoudt en niet uit de toon valt door enkele lelijke drukknoppen.



Aansluitingen


Samsung levert, naast het creëren van een minimum aan draden, wel een legio aan aansluitmogelijkheden. Zo vinden we op de monitor namelijk een aantal verschillende manieren waarmee je een mediabron op de staander van het beeldscherm aan kan sluiten. Daarnaast treffen we ook de nodige aansluitingen aan voor bijvoorbeeld USB-apparaten. Zo vinden we een tweetal USB 2.0 aansluitingen op de staander van het scherm maar ook hetzelfde aantal USB-poorten in de vorm van USB 3.0. Daarnaast vinden we ook nog een HDMI-aansluiting. Een aansluiting voor luidsprekers maakt het geheel af.



Wanneer we echter verder gaan kijken vinden we op de achterkant van deze zelfde staander een LAN-poort en DVI-poort. Deze laatste maakt een "ouderwetse" koppeling tussen beeldscherm en pc mogelijk. De LAN-aansluiting zorgt ervoor dat het beeldscherm ook in een netwerk kan gehangen worden. Daarnaast zijn de USB poorten in staat om het gekoppelde medium op te laden.