1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (2)

De Toshiba Satellite Z830 komt goed uit de bus wanneer het gaat om de accutest. Met een accuduur van ongeveer 5 uur in idle-status en bijna 2 uur in de klassieke test, doet Toshiba het gewoon goed wat dit betreft.



Bij de opstarttijd zie je ook gelijk terugkomen wat voor voordeel een volledige SSD oplevert ten opzichte van een hybride schijf. De Aspire S3 mag dan wel een SSD aan boord hebben, maar blijkt toch aardig wat te verliezen ten opzichte van de Satellite Z830. De Z830 weet zelfs de MacBook Air, welke erg lang op de eerste plaats stond, te verslaan.



Wat betreft temperatuur zijn de scores een beetje voorspelbaar geworden. De koeling is erg stil en dat kan natuurlijk niet goed gaan in een systeem waar alles zo dicht op elkaar zit. In idle-status weet de Z830 het er goed van af te brengen, maar in stress-status reist de temperatuur toch al vlug de pan uit. Het verschil met de Aspire S3 is niet bijzonder groot, maar toch vrees ik voor de langere termijn enigszins voor de hardware wanneer een systeem zo warm wordt.



Zoals aangegeven, de koeling is erg stil en dat blijkt ook uit de metingen. Een geluidsproductie van 49.9 dB is een absoluut nieuw record voor systemen onder volle belasting. Dat is dus prettig onder normaal gebruik, maar ondertussen zit de hardware dus wel flink te zweten.