2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uiterlijk, Features & draagcomfort

Uiterlijk


Roccat heeft gekozen voor een matzwarte kleur met een aantal zwarte blinkende delen, wat zich kenmerkt in alle producten van de fabrikant. Buiten dezelfde kleur is ook dezelfde stijl overgenomen zoals je die bijvoorbeeld bij de muizen en toetsenborden ziet van de fabrikant. Door dit design krijgt de headset een robuust en stijlvol uiterlijk, terwijl het toch een redelijk bescheiden headset blijft qua grootte. Het minpunt bij het uiterlijk is toch de verbindingskabel, die Roccat toch zilver heeft gehouden.




Qua degelijkheid zit het wel goed, de headset is gemaakt van goed materiaal en voelt ook stevig aan. De verbinding is gemaakt van metaal en het materiaal eromheen is gemaakt van plastic. In de binnenring van de headset is gebruik gemaakt van een kussen met daaromheen leer, dat leer is ook gebruikt bij de oorkleppen.


Features


Roccat heeft ervoor gekozen dat je het volume van het geluid kunt aanpassen door middel van een schuif op de headset. Dit is een korte schuif waarbij je met precisie jouw gewenste volume kunt afstemmen.


Een tweede leuke functie is de automatische mute van de microfoon. Het is namelijk zo, dat als je de microfoon omhoog hebt staan de microfoon meteen gedempt wordt. Wanneer je de microfoon wel wilt gebruiken en je de microfoon naar voren plaatst is de microfoon meteen niet meer gedempt. Een slim systeem.



Draagcomfort


De Kulo zit lekker op het hoofd door de kussens die boven het hoofd te vinden zijn en de kussens rond de oren, gemaakt van leer. Het enige nadeel is dat het oorgedeelte niet volledig over de oren valt, je hoort omgevingsgeluid namelijk wel redelijk goed. Bij het spelen van een game of kijken van een film kun je hier bij de stille momenten wel last van ondervinden. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken, want uit mijn ervaring is wel gebleken dat de kussens lekker rond je oren zitten en je de headset dus prima een aantal uren op je hoofd kunt hebben zonder ‘rode oortjes’ te krijgen.