1 min

Prestaties (1)

Met een quadcore-processor draaiende op 1,3 GHz. onder motorkap verwachten we natuurlijk heel wat van de Transformer Prime. De Transformer Prime is de eerste tablet met een quadcore-processor en zal de trend voor de komende periode in tablets gaan inluiden, daar hoeft geen twijfel over te bestaan. Naar verwachting zal de concurrentie al in de komende maanden Asus bij gaan halen wat dit betreft. Voor nu heeft Asus echter een voorsprong.

Die voorsprong wordt al in de eerste benchmark onderstreept. Hoewel de Transformer Prime niet in elk opzicht superieur blijkt te zijn aan de concurrentie, is het wel duidelijk dat de lat weer hoger wordt gelegd.



In de processorgerichte test BenchmarkPi wordt de ware kracht van de Tegra 3 duidelijk tentoongespreid, er wordt een flink gat geslagen naar de concurrentie op het Android-platform.



De grafische benchmark NenaMark 1 laat hetzelfde beeld zien, met een verschil van krap 10 frames per seconden wordt ook hier een aardig gat geslagen richting de concurrentie. Qua prestaties doet Asus het dus geweldig dankzij de Tegra 3-soc van nVidia.