2min

Conclusie

Asus heeft in een half jaar tijd al een degelijke opvolger voor de originele Eee Pad Transformer weten te produceren. De Transformer Prime is de eerste tablet met een quadcore-processor en dat levert qua prestaties een groot voordeel op, zo werd duidelijk uit onze benchmarks die we het apparaat voorlegden.

Het flinke aantal aansluitingen dat wordt ondersteund, alsook de mogelijkheid om een Docking Station aan te sluiten geven de Transformer Prime een flinke meerwaarde ten opzichte van concurrerende tablets. De toevoeging van een accu in het Docking Station zorgt ervoor dat je uren en uren plezier kan hebben met slechts één lading. Het Docking Station zorgt er daarnaast voor dat je een ‘soort’ laptop krijgt dankzij het toetsenbord en het trackpad dat sinds Android Ice Cream Sandwich aardig goed wordt ondersteund door Google.

Eigenlijk heeft de Transformer Prime geen grote nadelen, hoewel er wel ruimte voor verbetering is. De camera legt kleuren vaal vast, net als dat het scherm zelf ook een beetje ‘uitgewassen’ overkomt wat betreft de kleuren. Het is daarnaast ook apart dat Asus een mono-speaker heeft toegevoegd terwijl de originele Transformer de beschikking had over een stereo-setje. De keuze van Asus om geen 3G-versie van de Transformer Prime te ontwikkelen zorgt er wel voor dat sommige consumenten deze tablet sowieso links zullen laten liggen.

De prijs van 600 euro is hoog, maar je krijgt er erg veel voor terug doordat je dan een tablet met 32 GB opslagruimte hebt, samen met een Docking Station dat nog eens aardig wat extra functionaliteit oplevert. De Transformer Prime is zeker niet de goedkoopste tablet, maar op het moment is het wel de meest complete tablet die je op de markt zal vinden.
10.0
  • Superprestaties dankzij quadcore;
  • Android Ice Cream Sandwich;
  • Grootse connectiviteit en functionaliteit;
  • Zeer hoge accuduur;
  • Positionering van speaker;
  • Scherm minder mooi dan van Galaxy Tab 10.1;
  • Geen sublieme camera, vale foto’s;
  • Geen 3G-versie.