3min

Tags in dit artikel

, ,

Verpakking, uiterlijk en specificaties

Verpakking


Wanneer we naar de verpakking van de Dell kijken zien we een vertrouwde vormgeving. De verpakking is rustig vormgegeven en toont aan de voorzijde een afbeelding van de N411Z. Buiten deze afbeelding is het verder erg rustig op de doos. Waar de voorkant gehuld is in het wit, zijn de zij- en onderkanten van de doos van een groen kleurtje voorzien. Jammer genoeg is Dell wat magertjes geweest met de informatie die op de doos getoond wordt. Zo ontbreekt er een type aanduiding of een lijst met specificaties.



Wanneer we de doos openen en de laptop uit zijn verpakking halen zien we dat Dell dit keer geen gebruik maakt van twee houders van foam. Dit keer is namelijk ouderwets karton gebruikt ter bescherming van de laptop. Waarom Dell hiervoor heeft gekozen is ons niet geheel duidelijk. Wij hebben namelijk het idee dat de houders van foam meer bescherming geven dan deze kartonnen houders, maar wellicht is hiervoor gekozen om kosten te besparen. Desalniettemin beschermen deze houders de laptop wel voldoende. Een klap zal echter wel beter geabsorbeerd worden door foam dan door karton.

Naast de laptop zelf vinden we nog enkele andere dingen terug in de doos. Zo krijg je bij de laptop natuurlijk een snoer geleverd welke de laptop zal voorzien van de broodnodige stroom. Daarnaast vonden wij in de doos ook nog de gebruikelijke boekjes terug die je voorzien van handige informatie en garantie. Zoals altijd zijn deze dingen netjes verpakt in het plastic en zijn deze dingen voldoende beschermd bij vervoer.



Uiterlijk


Dell zet de N411Z neer als de ideale machine voor op kantoor. Dit is dan ook duidelijk af te zien aan de laptop zelf. De laptop heeft een zeer strak zakelijk uiterlijk en is volledig gehuld in het zwart. De kleine details hier en daar breken de donkere kleuren mooi en qua design lijkt de Dell dan ook helemaal af. Wanneer de laptop voor ons ligt heb je te maken met een mooi afgewerkte machine welke gehuld is in een wat matte zwarte kleur doordat het oppervlak geborsteld metaal is. Rondom het toetsenbord vinden we een mooie chromen rand welke het zwart fijn breekt. Daarnaast is de naam DELL onder het scherm ook in het chroom gehuld. Deze kleine details maken de laptop tot een zeer mooie machine.



De laptop beschikt over een erg dun scherm. Gelukkig maakt Dell gebruik van degelijke materialen en heeft zij het scherm niet dermate dun gemaakt dat het de stevigheid achteruit zou gaan. Wanneer de laptop dicht wordt geklapt zien we dat het scherm mooi in de rest van het systeem valt. Daarnaast heeft de fabrikant van een groot scala producten ook op enkele kleine dingen gelet die de Dell maken tot wat hij is, een net afgewerkte machine. Zo zijn bijvoorbeeld de aansluitingen voor een HDMI-kabel of USB-kabel netjes weggewerkt achter een zwart klepje dat netjes in de kast valt. Op het eerste ogenblik was het ons ook niet opgevallen dat deze aansluitingen aanwezig waren.



Specificaties


Model
Merk Dell
Type Inspiron N411Z
Processor
Processortype Intel Core i5 2340M
Kloksnelheid processor 2,4 GHz
Aantal cores 2
Opslag
Harde Schijf 600 GB
Toerental harde schijf 5400
RAM Geheugen 4 GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium 64-bit
Meegeleverde software
  • McAfee
  • Dell DataSave
  • Nero
  • Roxio Creator
  • skype
Connectiviteit
Aantal USB 3.0-poorten 2
Aantal USB 2.0-poorten 1
eSata
Uitbreidingsslots
Firewire
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Video-output HDMI
Audio-output? Ja
Microfoon-poort? Ja
Bluetooth 3.0
Scherm
Resolutie 1366 x 768
Videokaart Intel HD Graphics 3000
Schermgrootte 14 inch
Schermtype HD+ LED
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 245.5 x 346.0 x 25.3 (LxBxH in mm.)
Gewicht 1,9 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Zwart