2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties

Prestaties


Uiteindelijk draait het bij elke koeler natuurlijk om de prestaties.

Het testsysteem dat we gebruikten is wederom hetzelfde:
Testsysteem
Processor AMD Phenom II X6 1055T
Behuizing Coolermaster Testbench
Videokaart Sapphire HD5850 Xtreme
Geheugen 4 x 2GB Kingston DDR3
Moederbord Asus Crosshair IV Formula


Er is gekozen voor een high-end AMD-platform dat bestaat uit de hexacore 1055T en het Asus Crosshair IV Formula-moederbord.

Om de onderlinge verschillen tussen de koelers duidelijker te maken hebben we de hexacoreprocessor ook nog eens overgeklokt naar 4 GHz. Hierdoor verbruikt de processor aanzienlijk meer energie en dus stoot hij ook meer warmte af.

Idletemperaturen werden bereikt door de computer voor 15 minuten te laten staan op de Windows 7-desktop. Hier werd het gemiddelde van genomen. Loadtemperaturen kwamen tot stand door Prime95 te gebruiken en deze circa 15 minuten de Small FFT-test te laten uitvoeren. De temperatuur hiervan is het maximum.

De Coolermaster 212 EVO is uiteraard voorzien van zijn eigen ventilator.






Indien de temperatuur op 0 graden staat, betekent dit dat de koeler de processor niet koel genoeg kon houden en het systeem zichzelf uitschakelde.


Zoals je ziet presteert de Hyper 212 EVO zeer redelijk waarbij hij zich achter de 621S manifesteert. Prima resultaten voor het geld.

De PWM-ventilator zorgt er voor dat de koeler onder idleomstandigheden vrij stil is, maar als de processor belast wordt begin je hem toch wel te horen. De vraag is echter of je hem ook hoort als hij eenmaal geïnstalleerd is in een behuizing.

Hier bij Techzine hebben we namelijk al getest met een heel stille videokaart, een SSD en op een open testbench. In principe hoor je dus alleen de processorkoeler, waardoor een verandering in geluidsniveau ook al eerder wordt opgemerkt.

Zoals gezegd kan je de Coolermaster 212 EVO ook voorzien van twee ventilatoren. In deze review is dat niet getest, maar daarmee kan wellicht nog enkele graden worden gewonnen.