2min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties

Prestaties


Uiteindelijk draait het bij elke koeler natuurlijk om de prestaties.

Het testsysteem dat we gebruikten is wederom hetzelfde:
Testsysteem
Processor AMD Phenom II X6 1055T
Behuizing Coolermaster Testbench
Videokaart Sapphire HD5850 Xtreme
Geheugen 4 x 2GB Kingston DDR3
Moederbord Asus Crosshair IV Formula


Er is gekozen voor een high-end AMD-platform dat bestaat uit de hexacore 1055T en het Asus Crosshair IV Formula moederbord.

Om de onderlinge verschillen tussen de koelers duidelijker te maken hebben we de hexacoreprocessor ook nog eens overgeklokt naar 4 GHz. Hierdoor verbruikt de processor aanzienlijk meer energie en dus stoot hij ook meer warmte af.

Idletemperaturen werden bereikt door de computer voor 15 minuten te laten staan op de Windows 7-desktop. Hier werd het gemiddelde genomen. Loadtemperaturen kwamen tot stand door Prime95 te gebruiken en deze circa 15 minuten de Small FFT-test te laten uitvoeren. De temperatuur hiervan is het maximum.

De Coolermaster Hyper 612S is voorzien van zijn eigen ventilator. Waarbij er ‘900 RPM’ staat, wordt de bijgeleverde adapter gebuikt, wat het toerental van de ventilator van 1300 naar 900 RPM brengt.






Indien de temperatuur op 0 graden staat, betekent dit dat de koeler de processor niet koel genoeg kon houden en het systeem zichzelf uitschakelde.


De Coolermaster Hyper 612S weet prima prestaties neer te zetten. Hij weet zich in de top te manifesteren, wat vooral te danken is aan het immense koelblok.

Het verschil in rotatiesnelheid weet bij standaardfrequenties maar weinig uit te maken terwijl het verschil in geluidsniveau wel merkbaar is. Bij de overgeklokte processor werd het verschil al wel duidelijker. Echter, de Hyper 612S is dan nog gewoon in staat om de processor koel genoeg te houden.

Tijdens gebruik vertoonde de ventilator van de Hyper 612S een ratelend geluid. Wellicht is het een maandagochtendmodel en kwam dit omdat de ventilator op lage snelheden niet goed in balans is. Hinderlijk was het echter zonder meer. Desondanks was de ventilator nog redelijk stil, maar dit is zeker een punt van aandacht.