1 min

Resultaten (GPU)

Omdat gaming op smartphones met de dag belangrijker wordt hebben we er voor gekozen om ons aanbod aan grafische benchmarks uit te breiden. We zijn voornemens om NeoCore na verloop van tijd te laten vervallen omdat deze test tegenwoordig te licht is. Zo merken we bijvoorbeeld dat de Xperia S consequent scores rond de 60 FPS weet te behalen, maar dat niet alles uit het toestel wordt gehaald. Het beeldpaneel kan echter niet meer dan 60 FPS weergeven en dus is de test eigenlijk te licht, al kunnen de scores wel hoger uitvallen middels er een sneller paneel aanwezig is.



NenaMark 2 is een wat zwaardere test waarin een omgeving gerenderd moet worden terwijl de camera constant rondreist door de omgeving.



In GLBenchmark kan de gebruiker meerdere benchmarks kiezen. Wij kozen er voor om de Egypt-test op zowel standaard als hoge kwaliteit te draaien. Deze test is voornamelijk op hoge kwaliteit erg uitdagend voor de huidige smartphones.

Opvallend genoeg scoort de Xperia S hier wat wisselvallig wanneer we het vergelijken met de Galaxy Nexus. In de standaard-test is de score namelijk dik in orde, maar in de high-test staat de Xperia S opeens onderaan de lijst. Zelfs de kleine Ray doet het hier beter dan zijn grote broer. Ook nadat we het systeem opnieuw hebben opgestart en de applicatie opnieuw geïnstalleerd hebben blijven de scores dramatisch.