2min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruik

HP levert bij zijn laptops vaak software voor extra beveiliging, zoals ook nu het geval is. Gebruikersnamen en wachtwoorden voor websites kunnen met de HP SimplePass software worden onthouden, waarna door het scannen van een vinger direct kan worden ingelogd.

Ook heeft HP een eigen omgeving ‘Setup Manager’, waarmee een aantal functies van de laptop in te stellen zijn, zoals het installeren van een printer, een back-up instellen of verbinding maken met het internet. Daarnaast is Norton Internet Security geïntegreerd, maar hierbij gaat het zoals in de meeste gevallen om een proefversie.



Het toetsenbord is opgebouwd uit vlakke toesten en ziet er geordend uit. Een aantal opvallende puntjes zijn de pijltjes toetsen, waarbij de boven- en ondertoets samen zijn verkleind ter grote van één toets en een indicatielampje voor de draadloze netwerkadapter, welke op de F12-toets aanwezig is en in combinatie met de Fn-toets in- en uitgeschakeld kan worden. De touchpad voelt erg comfortabel, in de linkerbovenhoek is deze in en uit te schakelen door twee keer snel achtereen op de touchpad te tikken. Dankzij de ondersteuning voor aansturing van meerdere vingers kunnen handelingen extra snel worden uitgevoerd.

HP heeft helaas gekozen om het 15,6 inch beeldscherm te voorzien van een resolutie van slechts 1366 x 768 pixels. Het had zeker een verschil gemaakt als HP voor een scherm met een resolutie van 1600 x 900 pixels had gekozen of mogelijk zelfs voor een Full HD scherm. Qua weerspiegeling blijft het scherm aardig overeind, alles blijft vrij goed zichtbaar in verschillende omstandigheden. Hetzelfde mag gezegd worden van de kijkhoek, welke voor laptopbegrippen ook prima in orde is.



Ook HP ontloopt de laatste hype op audiogebied niet en is zoals gezegd uitgerust met Beats Audio. Hiervoor is HP een samenwerkingsverband aangegaan met Beats Audio, net zoals HTC dat heeft voor hun smartphones. Het blijft echter gewoon een laptop, met laptopspeakers en verwacht daarom geen extreme geluidskwaliteit van de laptop. Wanneer je een headset van aan sluit zal je wel zonder meer van de Beats Audio technologie kunnen profiteren.