3min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk

Voorkant


De Alcatel One Touch 918D heeft afmetingen van 112 x 58.6 x 12.1 mm. Door deze afmetingen is de Franse smartphonefabrikant erin geslaagd om het gewicht van het toestel ook laag te houden, slechts 103 gram. Verder heeft het toestel afgeronde hoeken en een rubberachtige coating. Hierdoor ligt het toestel comfortabel in de hand.

Op de voorzijde zijn vier knoppen terug te vinden. De menutoets, zoekknop en vorige-toets zijn aanraakgevoelige knoppen. Onder de zoekknop is nog één fysieke knop verwerkt, de home-button. Boven het scherm is de merknaam van Alcatel verwerkt en is de luidspreker terug te vinden. Zowel de onder- als de bovenkant van de voorzijde hebben een afwijkend vormgeving. Deze delen zijn voorzien van een rubberachtige coating met een ruitjespatroon. Deze afwerking geeft de voorzijde van de Alcatel One Touch 918D een fraai design.


Achterkant


In het midden van de achterkant is de 3 megapixel camera verwerkt. Rechts daarvan is een grote speaker terug te vinden. Dezelfde rubberachtige coating die we op de voorkant zagen heeft Alcatel eveneens op de achterkant verwerkt. Het ruitjespatroon is echter een stuk fijner dan op de voorzijde, waardoor de achterkant nog zachter en gladder aanvoelt. Deze is echter niet zo glad dat het toestel onmiddellijk uit je hand glijdt. Aan de onderkant is een strip te vinden met daarop de tekst "One Touch". Deze strip heeft Alcatel wel aanzienlijk gladder gemaakt dan de rest van de achterzijde.

Helemaal linksonder in het hoekje is een inkeping met een pijltje verwerkt, hiermee kun je het toestel openen.



Zijkanten


Aan de linkerkant bevindt zich de micro-USB-aansluiting waar je de lader op kunt aansluiten. Tevens kun je hiermee de Alcatel One Touch 918D op je computer aansluiten. Aan de rechterkant zijn drie fysieke knoppen terug te vinden. Met de bovenste twee knoppen kun je het geluidsniveau instellen. Daaronder bevindt zich de aan/uitknop. Aan de bovenkant kun je de meegeleverde headset aansluiten.


Binnenkant


Het feit dat er twee simkaarten kunnen worden gebruikt in het toestel is duidelijk het unieke verkoopargument (unique selling point) van dit toestel. Op de Aziatische markt zijn veel meer smartphones te koop waar twee, drie of zelfs vier simkaarten in kunnen. In Europa, maar in het bijzonder in Nederland komen we dit soort toestellen nauwelijks tegen. Dat Alcatel hiermee de Nederlandse markt zal veroveren lijkt me sterk, maar het is wel een waardevolle aanvulling voor de consument die niet met twee toestellen wil rondlopen.

Linksbovenin kun je de twee simkaarten plaatsen. Hierbij moet je wel enigszins secuur te werk gaan. De simkaarten moeten boven elkaar geplaats worden. Met behulp van twee kleine tekeningen vertelt Alcatel hoe de simkaarten geplaatst moeten worden.

Aan de rechterzijde kun je een microSD-kaartje plaatsen. Standaard wordt de Alcatel One Touch 918D geleverd met een geheugenkaartje van 2 GB. Deze kun je uitbreiden tot maximaal 32 GB. Het plaatsen van de microSD-kaart vergt wel enige uitleg. Je kunt het ijzertje niet zomaar omhoog drukken. Deze moet je eerst naar rechts schuiven, dan springt het ijzertje automatisch omhoog en kun je je microSD-kaart plaatsen.