2min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera

Foto’s


Hieronder hebben we enkele foto’s opgenomen die we met de 3 megapixel camera hebben geschoten van de Alcatel One Touch 918D. Alcatel heeft ervoor gekozen dat men digitaal mag inzoomen met dit toestel. Veel andere low-end smartphones hebben deze optie niet, omdat de camera vaak niet toereikend is. De meerwaarde van digitaal zoomen is echter zeer minimaal.

Binnen, goede belichting, zonder flits


Binnen, slechte belichting, met flits


Buiten, foto van dichtbij


Buiten, foto van veraf


Buiten, foto van veraf, maar volledig ingezoomd


De foto’s die buiten zijn gemaakt zien er nog vrij goed uit. De volledig ingezoomde foto is niet om aan te zien. Deze is zeer korrelig en het bedrijfslogo en de bedrijfsnaam zijn nauwelijks te lezen. Je doet er dan ook wellicht verstandig aan om zoveel mogelijk van de zoomfunctie af te blijven, misschien had Alcatel deze toch beter kunnen uitschakelen. Ook de foto bij slechte verlichting ziet er niet goed uit.

Video


De onderstaande video laat zien dat het niet al te best is gesteld met de opnamekwaliteit van de Alcatel. De auto’s rijden weliswaar best wel soepeltjes voorbij, maar eigenlijk is er vrijwel niets scherp te zien op het scherm. De auto’s zien er wazig uit, de wapperende vlag ziet er wazig uit, en het is onmogelijk om op de video te zien of de postbode een man of een vrouw is. Over de camera van de Alcatel One Touch 918D kan ik niet echt positief zijn.