3min

Verpakking, inhoud en specificaties

Verpakking


Iets wat de moeite waard is om te laten zien is de verpakking waar HTC voor heeft gekozen bij de One-serie. Alle drie de toestellen uit deze serie worden geleverd in een onderstaand doosje met papieren omhulsel. Weer eens wat anders.

Ook bij de HTC One V geldt dat er ondersteuning wordt geboden voor Beats Audio. Wie over een headset van Beats by Dr. Dre beschikt zal van een veel betere muziekervaring kunnen genieten. Zodra er een headset van dit merk wordt aangesloten zal de HTC One V het toestel automatisch configureren naar de beste instellingen voor de headset. Maar helaas levert HTC tegenwoordig niet langer deze veelgeprezen headsets mee bij haar toestellen, iets wat het bedrijf bij oudere modellen wel deed. Toen we de HTC One X in handen kregen en zagen dat er geen headset van Beats Audio was inbegrepen bij het toestel, namen we contact op met de Nederlandse tak van HTC. De reactie was dat het bestuur dit besluit had genomen om de kosten te drukken. Immers, consumenten kopen niet zozeer een HTC toestel vanwege de oordopjes.


Ondanks dat de Beats by Dr. Dre headset ontbreekt heeft HTC wel andere oordopjes bij het toestel toegevoegd.

Inhoud


Als we het omhulsel wegschuiven en de verpakking openen, zien we allereerst de smartphone liggen. We waarschuwen wel dat je hierbij voorzichtig te werk moet gaan. De HTC One V ligt namelijk in een omhulsel die los in de doos is toegevoegd. Als je dus te hard de deksel vastpakt, kan het gebeuren dat je dit omhulsel (en dus het toestel) meeneemt bij het openen, met eventuele nare gevolgen van dien. Let daar dus op.

Dan nog een andere opmerking over de doos. Zodra je deze vastpakt merk je meteen dat de doos van ander materiaal is gemaakt dan je wellicht gewend bent. HTC heeft ervoor gekozen om de doos te maken van 100 procent gerecycled en afbreekbaar materiaal. Het ziet er in eerste instantie enigszins vreemd uit, maar tegelijkertijd voelt het wel zeer degelijk en sterk aan.


Als we het omhulsel waar de telefoon in ligt weghalen, wordt de rest van de inhoud zichtbaar. Naast alle paperassen zijn de gebruikelijke toebehoren toegevoegd: de oplader, een micro-USB naar USB-kabel en een headset van HTC. Een klein minpuntje: HTC gebruikt dan wel gerecycled en afbreekbaar materiaal voor de verpakking, -tig papieren boekjes in een veelvoud aan talen is dan weer zonde van het milieu.

Specificaties


Model
Merk HTC
Model HTC One V
Hardware
Processor Qualcomm MSM8255 Snapdragon
Kloksnelheid processor 1 GHz
Grafische processor Adreno 205
Software
Besturingssysteem Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich)
Skin voor besturingssysteem HTC Sense 4
Extra software Beats Audio, Dropbox (25 GB), Google services, 7digital/td]
Opslag & geheugen
Externe opslag
Interne opslag 4 GB, uitbreidbaar tot 32 GB
RAM 512 MB
ROM n.b.
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 120.3 x 59.7 x 9.2 mm (LxBxD)
Gewicht 115 g
Beschikbare kleuren Zwart/grijs
Schermeigenschappen
Scherm 3.7 inch, capacitief touchscreen
Schermresolutie 480 x 800
Connectiviteit
Netwerken GSM, HSDPA, GPRS, EDGE
Bluetooth Bluetooth 4.0 met A2DP
Wi-Fi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, WiFi Hotspot
Aansluitingen Micro-USB-poort, 3.5 mm audio jack
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3.5 mm audio jack, Beats Audio
Camera
Foto 5 megapixel, enkele LED-flits
Video 720p
Front facing camera Geen
Eigenschappen accu
Batterij Li-Ion 1500 mAh
Spreektijd n.b.
Standby-tijd n.b.