3min

Uiterlijk

Voorzijde


De voorzijde is voorzien van een 3.7 inch capacitief touchscreen met een resolutie van 480 x 800 pixels. Onderin het scherm zijn drie aanraakgevoelige knoppen verwerkt: de Terug-toets, de Home-button en een knop waarmee je recente geopende apps kunt oproepen. Onder het scherm zie je een schuin aflopende rand, een kenmerk dat we al eerder terugzagen bij oudere modellen. Toch heeft de onderzijde ditmaal een geheel eigen design gekregen doordat HTC metaal heeft gebruikt voor de behuizing van het toestel inclusief de aflopende rand. Helemaal bovenin aan de voorzijde vinden we ten slotte de luidspreker.


Onder- en bovenzijde


Aan de onderkant is alleen de microfoon te vinden. Verder heeft deze zijde geen aansluitingen of andere functionaliteiten. Aan de bovenkant daarentegen zijn wel de nodige toeters en bellen verwerkt. Om te beginnen is hier de 3.5 mm headset aansluiting te vinden. Rechts daarvan is een indicatielampje te vinden. Als je het toestel oplaadt gaat dit lampje oranje branden. Als je een berichtje hebt ontvangen of een gemiste oproep over het hoofd hebt gezien, dan gaat het meldingslampje eveneens branden. De laatste knop op de bovenzijde is de aan/uitknop. Tevens dient deze knop om het toestel te vergrendelen of ontgrendelen.

Zijkanten


Aan de linkerzijkant bevindt zich de micro-USB-aansluiting. Als de HTC One V bijna leeg is sluit je hier de oplader aan. Hetzelfde kabeltje dat de oplader met de telefoon verbindt doet ook dienst om de smartphone aan je computer te koppelen. Zo kun je eenvoudig al je bestanden beheren. Aan de rechterzijkant is slechts een enkele knop verwerkt: de volumeknop.


Achterzijde


Op de achterzijde is de 5 megapixel camera terug te vinden. Deze beschikt over een enkele LED-flits. In tegenstelling tot de One X heeft de camera ditmaal geen verzilverde rand rondom de lens. De lens is samen met de flitser in een rechthoekig vlak verwerkt, iets wat we bij meerdere modellen terugzien vandaag de dag. Met de camera is het eveneens mogelijk om video’s te schieten in 720p kwaliteit. Over de kwaliteit van de video-opnamen en foto’s zal ik verderop in deze review dieper ingaan.

De achterzijde is voorzien van een aluminium behuizing. Zodra je met je vingers op de behuizing tikt, merk je onmiddellijk dat HTC verschillende materialen gebruikt heeft voor de fabricage van de One V. Deze aluminium achterzijde zorgt ervoor dat het toestel een stevig en robuust uiterlijk heeft. Zodra je de One V vastpakt merk je onmiddellijk dat het toestel lekker in de hand ligt. Doordat het aluminium eveneens aan de zijkanten is terug te vinden, lijkt het op het eerste oog dat de One V een unibody behuizing heeft. Daar is echter geen sprake van, want aan de onderzijde is een klein paneeltje dat je naar beneden kunt schuiven. Al met al heeft de HTC One V niet het uiterlijk van een smartphone dat tot de onderkant van de smartphonemarkt behoort.


In het midden is de merknaam van de fabrikant HTC gegraveerd, iets wat we bij alle HTC-toestellen terugzien. Onderin heeft HTC het Beats Audio logo verwerkt.

Binnenkant


De binnenzijde ten slotte. Op het gedeelte waar het Beats Audio logo is verwerkt, is een klein paneeltje bevestigd dat je naar beneden kunt schuiven. Als je dat doet zie je twee gleufjes waar je respectievelijk de simkaart en microSD-kaart kunt invoeren. Het paneeltje is in tegenstelling tot de achterzijde gemaakt van een dun en flexibel polycarbonaat. De kans dat je deze breekt is dus zeer klein. Wel zie je een kleine inkeping als je het paneeltje niet goed aansluit. Dit leidde echter niet tot hinder bij het gebruik van het toestel. Hier bevindt zich ook de antenne, omdat het signaal beter door het polycarbonaat kan doordringen dan door het aluminium.