1 min

Tags in dit artikel

,

Prestaties (1)

Na het voltooien van de 3DMark Vantage-benchmark keken we enigszins verbaasd op. De GT70 scoort in deze test namelijk zeer zwak. Alleen de GPU-score weet in de buurt te blijven bij die van de GT783R. Vooral de Ivy Bridge-processor laat het afweten en behaalt een score die ruim de helft lager is.


Ook in PCMark Vantage weet de GT70 niet de koppositie te behalen. Naast de Alienware M14X komt ook de GT783R opnieuw beter uit de test.


Aan de HDD-test zien we dat MSI duidelijk een voordeel behaalt door middel van de RAID 0-opstelling in de GT70. RAID 0 zorgt voor hogere prestaties van de harde schijf, wat zeer fijn is voor gamers, maar ook normale Windows-gebruikers. Het risico van zo’n opstelling is dat je al veel data kwijt bent wanneer één van beide schijven kapot gaat. De kans daarop wordt met twee schijven natuurlijk groter dan wanneer je rekent op slechts één schijf.


In Cinebench zien we voor het eerst de kracht van Ivy Bridge terug. Met gepaste afstand laat de GT70 zijn concurrenten achter zich.