2min

Tags in dit artikel

, ,

Hardware

Wat betreft specificaties is de Xperia U logischerwijs op vrijwel elk gebied van een lager niveau, al is de 1 GHz dualcore-processor behouden gebleven. Het aanwezige werkgeheugen is wel gehalveerd naar 512 MB.

En zo belanden we opnieuw bij het sterkste punt van Sony’s NXT-toestellen. De Xperia U is namelijk voorzien van een 3,5 inch LCD-scherm met een resolutie van 480 x 854 pixels. Voor een toestel wat moet doorgaan als budgetsmartphone, is dit een aangename verrassing. Zo heeft de Samsung Galaxy Ace Plus een resolutie van slechts 320 x 480 pixels en deze telefoon beschikt daarnaast over een beeldschermdiagonaal van 3,65 inch. Opnieuw dus een sterk optreden van Sony.



De aanwezige camera laat je foto’s schieten van 5 Megapixel, wat staat voor een resolutie van maximaal 2592 x 1944 pixels. Het opnemen van video’s blijft beperkt tot het 720p-formaat. Sony heeft ieder NXT-toestel, dus ook de Xperia U, voorzien van een hardwarematige camera-knop. Zo is het mogelijk om vanuit standby binnen twee seconden een foto te nemen.

Het geluid wat smartphones over het algemeen ten gehore brengen is, met een uitzondering daargelaten, niet om over naar huis te schrijven. Fabrikanten proberen met samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld HTC met Beats Audio, en andere softwarematige trucjes de kwaliteit te verbeteren, maar erg warm worden we hier doorgaans niet van. Sony slaagt er met zijn xLOUD-technologie wel enigszins in, maar voor een acceptabel resultaat moet je er wel voor zorgen dat het toestel met de achterkant naar boven ligt, zodat de speaker niet wordt geblokkeerd. Wil je echt genieten van muziek op de Xperia U, dan doe je er goed aan om externe boxen of een koptelefoon aan te sluiten.



Over de accuduur hoef je je niet al te veel zorgen te maken. De batterij van 1320 mAh gaat eenvoudig een volledige dag mee. Geen grootse prestaties, maar de accu is over het algemeen dan ook niet het sterkste punt van smartphones.