2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Opnieuw moeten we concluderen dat Sony een puike prestatie heeft geleverd met een toestel uit de eerste reeks sinds de splitsing met het Zweedse Ericsson. De Xperia U mag dan wel over de minste specificaties beschikken, maar voor een prijs van ongeveer 215 euro krijg je zeker waar voor je geld.

Vooral voor het zeer scherpe scherm verdient Sony alle lof. Wanneer we kijken naar de overige hardwareprestaties, zou je er ook niet vanuit gaan dat dit een budgettoestel betreft. Alleen de behuizing en het formaat van het toestel geven enigszins weg dat Sony dit toestel in het lagere segment van de markt heeft gezet.

Het kwaliteitsverschil zien we vooral terug in de doorzichtige balk, waar de NXT-toestellen van Sony om bekend staan. In de Xperia U is deze opgebouwd uit drie plastic delen, wat er vooral vanaf de zijkant wat goedkoop uitziet. Wat Sony dan wel weer leuk gedaan heeft, is dat de balk opkleurt zodra een bericht binnen komt. Ook past de kleur zich dynamisch aan naar wat er op het scherm wordt getoond bij het afspelen van muziek, of welk kleurthema er is ingesteld. Als laatste is het ook mogelijk om het toestel een persoonlijk tintje te geven doordat de onderkant van de behuizing van kleur te veranderen is. Sony levert hiervoor helaas geen onderdelen mee.

Ondanks dat we continu spreken over een budgettelefoon, zal er toch meer dan 200 euro op de toonbank gelegd moeten worden voor de Xperia U. Uiteraard zijn er goedkopere smartphones te vinden, maar wat ons betreft heeft Sony het qua prijs/kwaliteitsverhouding helemaal goed gedaan.
7.6
  • Scherm heeft een hoge resolutie;
  • Update naar Android 4.0 in het verschiet;
  • Doorzichtige balk kleurt dynamisch mee;
  • Aanpasbaar onderdeel van behuizing;
  • Behuizing voelt wat goedkoop;
  • Aanraaktoetsen niet bovenop Android-iconen;
  • Geheugen niet uitbreidbaar;