2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

Uiteraard vinden wij dat innovatie hoog aangeschreven moet staan bij smartphonefabrikanten. Het is tegenwoordig niet meer genoeg om de grootste of de snelste smartphone te hebben, op andere fronten zullen er ook grenzen verlegd moeten worden. Sony probeert dit enigszins met de Xperia Sola, maar van een daverend succes kunnen we nog niet spreken. De Floating Touch-technologie is niet voldoende aanwezig om nieuwe gebruikers de extra investering te laten verantwoorden. Meer dan het tonen van hyperlinks in de webbrowser doet het eigenlijk niet. Sony is naar eigen zeggen ontwikkelaars aan het stimuleren om gebruik te maken van de feature, maar dit loopt nog niet in sneltreinvaart, dat moge duidelijk zijn. De Floating Touch-ondersteuning lijkt vooralsnog dan ook niet meer dan een gimmick, maar misschien weet Sony op de langere termijn wel een nieuwe trend te ontketenen.

De overige specificaties van de Xperia Sola zijn daarbij ook niet van een dergelijk niveau dat we staan te springen om dit toestel te bemachtigen, zeker niet voor een prijs van 260 euro. Natuurlijk is een dualcore-processor mooi meegenomen, maar deze zit ook in de goedkopere Xperia U, welke ook nog eens over een front facing camera beschikt. De Xperia Sola heeft daarentegen wel de mogelijkheid om het geheugen met een microSD-kaart uit te breiden tot 32GB, wat de muziekliefhebbers zeker zal aanspreken.

De Xperia Sola is over het algemeen een lekker compact toestel en als Sony meer werk had gemaakt van de Floating Touch-ervaring, zagen wij het toestel eventueel nog wel een succesje boeken, iets waar we voorlopig niet van uit zullen gaan, maar we waarderen Sony’s poging.
7.2
  • Scherpe display;
  • Uitbreidbaar geheugen;
  • Hardwarematige cameraknop..
  • ..die enigszins stroef is;
  • Meerwaarde van Floating Touch ontbreekt (nog);
  • Batterij niet verwisselbaar;
  • Geen front-facing camera;