3min

Inhoud & ontwerp

Verpakking en inhoud

We hebben van Acer een retaildoos ontvangen zoals deze ook in de winkel komt te liggen. Iets waar Acer toch echt te weinig aandacht aan heeft besteed is de verpakking. Toch een beetje jammer want het is de eerste indruk die je krijgt van een toestel en dat is in dit geval niet zo positief. Een goede, nette en mooie verpakking hoeft zo moeilijk niet te zijn, je moet het gewoon heel simpel en strak houden. Maar het uitpakken gaat alles behalve simpel en je bureau ziet er uit als onderstaand. Dat kan duidelijk beter.



Als we ons door alle plasticjes heen hebben geworsteld is het ook duidelijk wat voor accessoires Acer allemaal meelevert. Een stekker met USB-aansluiting, zodat de USB-kabel een dubbele functie heeft, een koptelefoon, helaas geen in-ear, en een micro-SD-geheugenkaartje van 4 GB. Ook hier wat kritiek, die goedkope modulaire stekker is wederom niet goed voor het imago en de uitstraling van het product. Ook het los meeleveren van het micro-SD-kaartje is in onze optiek niet handig, stop het kaartje gewoon in de fabriek al in de smartphone.

Ontwerp

Zoals we al eerder opmerkten heeft Acer wat veranderingen doorgevoerd in het ontwerp van de smartphone. We hebben hier ook met Acer over gesproken en het bedrijf laat weten dat het een nieuwe weg is ingeslagen en dat alle toekomstige smartphones er mooier en beter uit zullen zien. Dit is iets wat we kunnen beamen: het toestel ziet er inderdaad een stuk beter uit en een stuk minder goedkoop dan voorgaande Acer-smartphones.



Iedereen weet dat de hedendaagse smartphones op veel manieren op elkaar lijken en dat het soms lastig is om onderscheid te maken. Toch hebben al veel merken hun eigen identiteit weten te ontwikkelen. Zo zijn de smartphones van HTC, Sony, Samsung en Nokia prima van elkaar te onderscheiden. We verwachten dan ook hetzelfde van Acer, als een bedrijf van dat formaat wil meedoen op de smartphonemarkt.

Als je de merknaam van deze Liquid Glow af zou halen, dan zullen veel mensen waarschijnlijk gokken dat het een Samsung- of Nokia-toestel is. Het toestel lijkt aan de voorkant namelijk veel op een Samsung-smartphone maar de achterkant heeft weer meer weg van een Nokia Lumia.

Als we de voorkant van de Liquid Glow bekijken, dan zien we bovenaan de speaker zitten die je tegen je oor aan houdt tijdens het bellen. Daaronder de naam Acer en het 3,7 inch WVGA TFT-scherm, met daar weer onder 4 touchknoppen. Van links naar rechts zijn dat Home, Zoeken, Terug en Opties.




Het toestel heeft weinig aansluitingen en knoppen. Het bespreken hiervan is dan ook zo gebeurd. Aan de linkerkant van het toestel vinden we alleen de aan-/uitknop. Aan de rechterkant vinden we ook maar één knop, maar deze is wel wat groter, het gaat namelijk om de volumeknop.



Bovenop het toestel, aan de rechterkant, is de ingang voor de koptelefoon te vinden en aan de onderkant in het midden is de micro-USB-aansluiting te vinden waarmee het toestel kan worden opgeladen. Ook vinden we hier de microfoon. Opmerkelijk aan de micro-USB-poort is echter dat deze ondersteboven in het toestel is geplaatst, waardoor je eigenlijk steeds loopt te rommelen als de kabel erin moet. Ook is de meegeleverde kabel alles behalve soepel, het inprikken gaat allemaal behoorlijk stroef. Wederom ruimte voor verbetering voor Acer.



Tot slot de achterkant van het toestel. Hier vinden we van boven naar beneden de 5 megapixelcamera, gevolgd door de flitser, het merk Acer en de speaker van de smartphone. Zoals je wellicht is opgevallen, beschikt dit toestel niet over een camera aan de voorzijde, voor bijvoorbeeld videobellen.