2min

Software

Acer heeft het design van het toestel over een andere boeg gegooid, iets wat we enorm toejuichen, want het is een duidelijke verbetering. Een andere manier om je als fabrikant te onderscheiden is door het aanpassen van Android. Zowel HTC als Samsung hebben veel succes met een hun eigen skin en apps die ze meeleveren met hun smartphones.

Niet alle skins van alle fabrikanten kunnen rekenen op goede feedback van gebruikers. Ook Samsung en HTC hebben in het verleden weleens fouten gemaakt waardoor hun skin niet zo geliefd werd onder hun klanten. Een van de voornaamste eisen is dat een skin het toestel verbetert en niet onnodig vertraagt. Eigenlijk heeft elke Android-fabrikant inmiddels wel een skin ontwikkeld voor zijn Android-smartphones

Acer heeft ervoor gekozen zich op een makkelijke manier te onderscheiden. Het heeft namelijk geen skin, het enige wat het doet, is de Polaris Viewer en een app genaamd Mediaserver meeleveren. Verder krijg je de naam Acer te zien als je het toestel opstart en is er een ander achtergrondje ingesteld. Het toestel lijkt de standaard Android te bevatten.

Op zich krijg je hiermee een mooi, schoon toestel dat in de toekomst makkelijk moet zijn te updaten naar nieuwe Android-versies. Het nadeel is echter dat er niets extra’s bij het toestel zit. Het kan dus gezien worden als zowel een plus- als een minpunt. Andere fabrikanten bieden met hun skins ook extra funtionaliteit aan, zoals Samsung met Smart Stay (waarbij het scherm aanblijft als je naar het toestel kijkt). Acer heeft hierin (nog) niets te bieden.

Android 4.0.4 is echter kaal gewoon prima te gebruiken. Ook Google’s eigen Nexus-toestellen draaien Android op deze manier.