2min

Prestaties (GPU)

Aangezien de prestaties van de CPU ons nogal tegenvielen, houden we ons hart vast voor de grafische prestaties van deze smartphone. Gaming wordt steeds populairder op smartphones en daarmee dient er ook een fatsoenlijke GPU aan boord te zijn die wordt ondersteund door een degelijke CPU.

We hebben ervoor gekozen om ons aanbod aan grafische benchmarks uit te breiden en bepaalde benchmarks te laten vallen. We beginnen daarom vanaf nu met de NenaMark 2-benchmark.

NenaMark 2 is een wat zwaardere test waarin een omgeving gerenderd moet worden, terwijl de camera constant in beweging is, wat zwaar is voor het toestel. Met een score van 19,7 FPS scoort de Acer Liquid Glow echt enorm slecht. De enige twee toestellen die eronder staan zijn van Sony en zijn al gedateerd.



De tweede benchmark is GLBenchmark. Hierbij kunnen meerdere benchmarks worden gekozen. Wij hebben ervoor gekozen om de Egypt-test op zowel standaard als hoge kwaliteit te draaien. Deze test is voornamelijk op hoge kwaliteit erg uitdagend voor de huidige smartphones.

In de standaard Egypt-benchmark weet de Liquid Glow gemiddeld 21 frames per seconde te halen. Dit is ook meteen de laagste score in onze benchmarklijst. Opnieuw weet de Acer-smartphone dus qua prestaties niets neer te zetten.



Dan is er ook nog de zware Egypt-benchmark, in deze benchmark hoeven we dan ook geen wonderen te verwachten. Met 13 FPS haalt de Liquid Glow in elk geval niet de laagste score en weet het nog wat terrein te winnen op de twee verouderde Sony-toestellen.