2min

Conclusie

Dat zijn wij uitgekomen bij de conclusie waar we alles nog eens rustig op een rijtje kunnen zetten. Laten we beginnen met de behuizing. Deze is namelijk prima in orde en ook het nieuwe ontwerp van Acer is stukken beter dan voorgaande modellen.

Het moge duidelijk zijn dat met een adviesprijs van 199 euro dit toestel bedoeld is voor de instappers in de smartphonemarkt. Mensen die een sim-onlyabonnement willen of willen pre-paidbellen zullen ongetwijfeld dit toestel in overweging nemen.

Het nadeel is alleen dat dit toestel, ondanks de lage prijs, niet weet te presteren. In alle benchmarks behaalt het de laagste score en als het al een concurrerend toestel weet te verslaan, dan gaat het om oude modellen.

Qua software weet Acer ook niets bijzonders in te brengen. Het bedrijf gebruikt namelijk een standaard-Android-installatie. Er is geen moeite gedaan om het besturingssysteem aan te passen zodat het over meer mogelijkheden beschikt of er net even wat gelikter uit ziet.

We hebben dan ook een beetje een half gevoel bij deze smartphone. Ja, voor Acer is dit een grote stap voorwaarts, maar het bedrijf is er nog lang niet. Het moet nu doorstoten en zorgen dat het meerwaarde kan bieden door hardware te leveren die meer concurrentie kan bieden en software die onderscheidend is.

Op dit moment weet de concurrentie met bijvoorbeeld een Samsung Galaxy Ace Plus net dat beetje meer te bieden dan Acer dat doet met deze Liquid Glow. Een koopadvies kunnen we dus niet geven voor dit toestel, wel zijn wij als redactie weer wat alerter op Acer-smartphones want het bedrijf is wel op de goede weg.
6.5
  • Uiterlijk flink beter dan voorgaande Acer-modellen;
  • Prijs is prima;
  • Kale Android-installatie, geen verplichte troep.
  • Kale Android-installatie, biedt niks extra’s;
  • Weet niet te presteren en kan daardoor niet concurreren;
  • micro-USB-poort zit ondersteboven in de smartphone;
  • Acer weet zich niet te onderscheiden.