3min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardware en bouwkwaliteit

Hardware


De Galaxy S Advance is voorzien van een scherm met een doorsnee van 4 inch. Het gaat hierbij om een Super AMOLED-touchscreen. Het scherm heeft een resolutie van 480 bij 800 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 233 pixels per inch en Samsung doet het wat dat betreft aardig goed, maar er zijn tegenwoordig veel toestellen die daar ver overheen gaan, dus het kan nog veel beter. Zo hebben de huidige midrange Xperia-toestellen van Sony een pixeldichtheid van rond de 270 ppi. De Samsung Galaxy S III, Apple iPhone 4S en Sony Xperia S gaan over de 300 ppi heen, maar zijn qua prijs niet te vergelijken met de Galaxy S Advance.

Ten opzichte van de voorgangers van de Galaxy S Advance is de processor er flink op vooruit gegaan. In plaats van een single-core processor mogen we nu een dual-core processor verwelkomen. Deze processor draait op een snelheid van 1.0 GHz. Het grafische werk wordt ook door een nieuwe grafische kern afgerond, het gaat om de Mali-400MP. We vonden deze GPU ook al terug in de Samsung Galaxy Note van eind 2011 en de Samsung Galaxy Beam, een toestel dat we onlangs van een recensie voorzagen. Destijds was ik positief verrast door de grafische kracht van dat toestel, wat dat betreft heb ik dus ook goede hoop bij de Galaxy S Advance.

Zowel de voor- als achterkant van de Samsung-smartphone bevat een camera. Aan de achterkant gaat het om een 5 megapixelcamera die wordt bijgestaan door een LED-flitser. Deze camera kan video’s in HD opnemen, helaas gaat het enkel om een 720p-resolutie. De camera aan de voorkant is voornamelijk bedoeld voor videogesprekken en heeft een resolutie van 1,3 megapixel.

De accu heeft een opslagcapaciteit van 1500 mAh. Volgens Samsung zou dit toestel in ideale omstandigheden maar liefst 570 uur mee moeten kunnen gaan op één lading, wat gelijk staat aan bijna 24 dagen. Natuurlijk behaal je dit met normaal gebruik nooit. Een telefoongesprek via 3G kan met een volle lading maximaal 7 uur en 20 minuten duren, wat een stuk reëler lijkt.

De Galaxy S Advance is een grammetje zwaarder dan de eerdere Galaxy S-toestellen. Dit komt waarschijnlijk doordat de behuizing aangepast is. Het verschil zal je echter niet voelen. Ook qua afmetingen is de Galaxy S Advance net wat gewijzigd ten opzichte van het origineel. In plaats van 122,4 x 64.2 x 9,9 millimeter heeft de Galaxy S Advance een behuizing met de volgende afmetingen: 123,2 x 63 x 9,7.

Bouwkwaliteit


Smartphones kunnen nog wel eens tegen de grond kletteren. In veel gevallen kan het dan zomaar eens einde oefening zijn. In ons geval -en in het geval van deze Galaxy S Advance- viel het mee, want de telefoon heeft een keer kennis gemaakt met de grond voor het kantoor. Afgezien van een lelijke schaaf aan de onderkant van het toestel zijn er geen mankementen te signaleren. Dat spreekt dus in het voordeel van de Galaxy S Advance.

Ook als we enige druk uitoefenen op het toestel valt het alleszins mee hoe weinig flexibiliteit de behuizing heeft. Het toestel buigt bijna niet mee en datzelfde kan ook van het scherm worden gezegd. Hoe hard je ook drukt, het paneeltje in de behuizing komt niet onder druk te staan en gaat dus ook niet flikkeren of verkleuren.

Ook de knoppen van het toestel zitten goed in de behuizing en voelen stevig aan. Al met al is de afwerking van de behuizing dik in orde en lijkt de Galaxy S Advance wel even mee te kunnen gaan.