3min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera

De camera-applicatie van de Galaxy S Advance is door Samsung zelf ontworpen. Het is allemaal erg recht toe, recht aan en dat is in mijn ogen ook prima. Normaal gezien kan je in het opnamescherm gebruik maken van knoppen voor het kiezen van de camera, flitserstand en instellingen. Verder kan je aangeven of je een foto of video wil maken en de galerij direct openen. Als laatste is er uiteraard ook de sluiterknop om een foto of video vast te leggen.

In het instellingenmenu wordt de mogelijkheid geboden om het camerascherm naar eigen smaak in te delen. Er kan gekozen worden uit achttien en elf verschillende opties voor respectievelijk foto’s en video’s, welke op vier plekken gesitueerd kunnen worden.


Foto’s


Door op een bepaalde sectie van het scherm te tikken kan de camera de focus instellen op het desbetreffende gedeelte van het beeld. Een foto moet je nemen door op de sluiterknop te drukken, er is helaas geen speciale knop op de behuizing van het toestel voor gereserveerd, zoals we toch ook vaak zien bij smartphones. Een andere opvallende afwezige is de zoomfunctie. Normaal is het mogelijk om met de volumeknoppen of een multitouchbeweging in te zoomen, maar bij de Galaxy Beam is deze functie achterwege gelaten. Het is niet per se een probleem omdat digitale zoomfuncties de kwaliteit van een foto doen afnemen, maar toch is het opvallend dat het niet mogelijk is.

Verder zijn er opties voor onder andere de fotostand, scènemodus, belichtingswaarde, timer, effecten, witbalans, ISO en knipperdetectie terug te vinden in het menu. Opvallend is de nachtmode bij de scènemodi. Met deze mode wordt het eenvoudiger om foto’s te nemen wanneer er weinig lichtinval is. Op de onderstaande foto’s is het verschil te zien dat deze functie oplevert.

Binnen, met goede belichting

Binnen, met slechte belichting en flitser

Zoals te zien is, is de foto met de flitser eigenlijk de beste. Dat heeft echter wel een paar pogingen gekost, want de eerste keren was de foto telkens overbelicht. De foto zonder flitser is oké, maar niet meer dan dat. De kleuren komen namelijk niet erg goed uit de verf, ze zijn erg dof.

Buiten, van dichtbij

Buiten, van veraf

De Samsung Galaxy S Advance ontbeert een zoomfunctie, zodoende hebben we geen foto van hetzelfde gebouw van dichterbij, zoals we normaal wel hebben.

Ik ben tevreden over de foto’s van de Galaxy S Advance. Ondanks dat de 5 megapixelcamera niet het beste van het beste is, zijn de kiekjes goed aan te zien en daar gaat het uiteindelijk om. De enige foto waar ik minder over te spreken ben is de eerste foto, waarop de kleuren niet lekker uitkomen.

Video’s


Wat betreft het maken van video’s is de gebruiker, zoals altijd overigens, voorzien van minder opties. Er kunnen wijzigingen gemaakt worden betreffende onder andere de belichtingswaarde, timer, effecten, resolutie en de witbalans.

De video’s worden gemaakt in 720p-resolutie, wat enigszins onder de maat is omdat het gebruikelijk is dat toestellen tegenwoordig video’s maken in 1080p. Daarnaast is het detail in de video eveneens niet wat ik er van hoop. Wat de Galaxy S Advance echter wel redelijk goed doet, is het dempen van het geluid van de wind. Het waaide op de dag van opname erg hard en daar is op de video nog zeker wel wat van te merken, maar in werkelijkheid was het veel erger.