2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (GPU)

In NenaMark 2 weet de Xperia T een prima score neer te zetten. Het verschilt per toestel, maar de Xperia T loopt in deze test tegen het maximum van 60 FPS aan. Hoger kon de telefoon niet scoren, hoewel dit qua capaciteiten van de Adreno 225 ongetwijfeld wel was gelukt. Als dit in de toekomst vaker voorkomt zal Techzine verder gaan kijken naar een andere benchmark.



De test in GLBenchmark is reeds op de schop genomen. Waar we eerder gebruik maakten van GLBenchmark 2.1.5, zijn we overgestapt op GLBenchmark 2.5.1, waarin er qua tests meer vrijheid is. We kozen er voor om tests zowel onscreen als offscreen te draaien.

Het verschil tussen de onscreen- en offscreen-tests is de resolutie van de beelden. Bij de onscreen-test is dit de resolutie van het scherm, bij de offscreen-tests wordt altijd op een resolutie van 1920×1080 ofwel Full HD gedraaid. Als je wil weten hoe krachtig de GPU werkelijk is, is de offscreen-score van het grootste belang, ook omdat deze niet gelimiteerd wordt tot 60 FPS.

Niet alle telefoons die Techzine gebruikt heeft voor de tests blijken geschikt te zijn voor de GLBenchmark 2.5-test. Gelukkig zit er ook een klassieke mode in deze test waardoor we ook nog de test van GLBenchmark 2.1.5 kunnen draaien.

De Xperia T scoort grafisch gezien acceptabel, maar niet meer dan dat. Andere toestellen zoals de HTC One S en de LG Optimus 4X HD weten immers vergelijkbare scores neer te zetten. In GLBenchmark 2.5 scoort de Optimus 4X HD overigens wel duidelijk minder goed.

Wat in ieder geval duidelijk wordt uit deze test is dat de Xperia T wel van wanten weet op het grafische vlak, maar dat er simpelweg betere toestellen op de markt zijn. Die komen dan ook wel met een hogere prijs.