2min

Tags in dit artikel

,

Design en afwerking

Zodra je de set uit de doos haalt, weet je dat je kwaliteit in handen hebt. De speakers wegen aardig wat en zijn van een flink formaat. Ze zijn geheel gemaakt van plastic, maar voelen zeker niet goedkoop aan. De subwoofer is vervaardigd uit MDF. Zowel de speakers als subwoofer zijn aan de voorkant afgewerkt met hoogglans plastic.

De subwoofer is met zijn hoogte van 50,7 centimeter en diepte van 47,50 centimeter voor een PC-speakerset met recht reusachtig te noemen. De woofer is voorzien van spikes als standaard, waardoor zo min mogelijk trillingen aan de ondergrond doorgegeven worden. De standby-knop is op de voorkant van de subwoofer geplaatst. Dit ziet er absoluut niet storend uit, maar de plaatsing had op zich beter gekund. Aangezien de subwoofer bij de meeste mensen onder het bureau wordt geplaatst en niet altijd makkelijk te bereiken is, had de standby knop beter op de bekabelde afstandsbediening geplaatst kunnen worden.


Over de afstandsbediening gesproken: deze is voorzien van een volume- en bass-regelaar. De afstandsbediening is net zoals de rest van de set van een stevig formaat, maar ziet er gelikt uit, mede vanwege de hoogglans-afwerking in samenwerking met de blauwe leds van de regelaars. Tevens is de afstandsbediening voorzien van een jack-aansluiting voor koptelefoons, plus een microfoon-aansluiting.

De speakers kunnen opgehangen worden aan een muur of rechtstreeks op het bureau worden geplaatst. Meegeleverd zijn ook 2 metalen stands. Als deze worden bevestigd aan de speakers, hellen de speakers iets achterover voor een goede hoek ten opzichte van de gebruiker en zien er daardoor ook direct stijlvol uit.


De meeste 2.1-speakersets voor PC’s zijn voorzien van speakerdraad van een vaste lengte. De Concept D 500-speakerset is echter voorzien van schroefklemmen zodat men zelf de lengte en kwaliteit van de kabel kan bepalen, want draad wordt helaas niet meegeleverd. Er is zelfs een mogelijkheid om gebruik te maken van bananenpluggen, maar je zal dus zelf aan de slag moeten gaan voordat de set ingeschakeld kan worden.

Qua aansluitmogelijkheden heeft de Teufel Concept D 500 de beschikking over een analoge stereo-ingang. Dit is de meest gangbare aansluiting denkbaar en deze zal voor 9 van de 10 gebruikers voldoende zijn. Een optische ingang ontbreekt, deze had het plaatje helemaal compleet gemaakt, aangezien de meeste PC-geluidskaarten vandaag de dag ook voorzien zijn van een optische uitgang.

De subwoofer heeft een totaal vermogen van 300 Watt, hiervan is 100 Watt gereserveerd voor de aansturing van de speakers, dus 50 Watt per speaker.