2min

Tags in dit artikel

, ,

Accessoires en uiterlijk

Accessoires


Wat direct opvalt bij het uitpakken van de Sony Xperia J is dat de telefoon niet wordt geleverd in combinatie met een headset. Dit is tegenwoordig vrij bijzonder, vrijwel elke smartphone wordt geleverd met een headset, maar vooral bij de goedkope modellen zijn deze accessoires vaak niet om over naar huis te schrijven. Vaak bieden de headsets slechte geluidskwaliteit en weinig comfort. Dat moet Sony ook gedacht hebben en waarschijnlijk vinden we om die reden geen headset in de verpakking. Persoonlijk ben ik er niet rauwig om.

Wat we wel in de verpakking terugvinden is een accu, een stroomadapter en een bijbehorende USB-kabel. Natuurlijk zijn er ook nog de nodige handleidingen en andere boekwerken te in verpakking te vinden.


Uiterlijk


Sony heeft de afgelopen periode in grote lijnen twee ontwerpen voor Xperia-smartphones gecreëerd: het Arc-ontwerp en het ontwerp met een transparante strip. De Xperia J behoort tot die eerste klasse, het Arc-ontwerp. Dat houdt in dat de achterkant van het toestel hol is, wat geen functioneel nut heeft, maar van dichtbij oogt dit wel apart.

De Xperia J ligt dankzij het Arc-ontwerp prettig in de hand. Het materiaal dat voor de achterkant gebruikt is, voelt aan als rubber en is stroef, waardoor de telefoon niet zomaar uit je hand moet kunnen glijden als je de grip even verliest. De randen van de achterkant zijn daarnaast enigszins afgerond, waardoor er ook niet snel irritaties zullen ontstaan bij het langdurig vasthouden van het toestel.

Het grootste gedeelte van de voorkant van de Xperia J wordt ingenomen door het scherm dat diagonaal 4 inch meet. Boven het scherm bevindt zich een speaker, camera voor videogesprekken en een notificatie-LED. Vrijwel onzichtbaar naast deze twee onderdelen zijn ook nog twee nabijheidssensoren geplaatst. Onder het scherm zitten de drie gebruikelijke terug-, hoofdscherm- en menu-knoppen die Android kenmerken. De Xperia T heeft deze knoppen in het scherm zitten, wat wel een opvallend verschil is. Rechts onder deze toetsen zit een microfoon.



Op de achterkant van de Xperia J vind je de camera met daarnaast een LED-flitser. Onderaan de achterkant zit een inkeping waarachter zich een speaker bevindt. Qua aansluitingen vind je aan de linkerzijde een micro USB-poort en een gaatje om een polsbandje doorheen te steken om deze aan de telefoon te bevestigen. De rechterzijde herbergt een aan/uit-knop en een volumeschakelaar. Er is geen fysieke cameraknop op dit toestel. Aan de bovenkant van de Xperia J zit een 3,5 mm.-aansluiting voor een koptelefoon.

Hoewel er dus geen koptelefoon en polsbandje meegeleverd worden met de Xperia J zijn de mogelijkheden er wel om deze alsnog aan te sluiten indien je dit mocht willen.