4min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (GPU)

Om de grafische prestaties van de Xperia J te testen draait Techzine enkele grafische benchmarks. Nenamark 2 is één van die tests. Voor high-end smartphones is deze test geen grote uitdaging meer, maar dat ligt bij de Xperia J duidelijk anders. De smartphone van Sony zet een score van 19,5 FPS neer wat op zichzelf niet slecht is, maar het is duidelijk dat andere smartphones het er over het algemeen beter van af brengen.


In GLBenchmark 2.5 worden eveneens de grafische prestaties gemeten, zowel onscreen als offscreen. In de onscreen-test scoort de Xperia J zeer matig met 4,5 FPS. De test verloopt zeer stotterend en dat is dan ook te zien in de eindscore. Je hoeft voor veeleisende games dus niet aan te komen zetten met de Xperia J.


Om een beter beeld te krijgen van de prestaties van de Adreno 200 ten opzichte van andere GPU’s zoals de Adreno 225 van de Xperia T draaien we ook altijd de offscreen-test. In deze test wordt het gerenderde 1080p-beeld niet op het scherm weergegeven. In dit geval kan dat ook helemaal niet, aangezien de maximale resolutie van de Xperia J 480 bij 854 pixels bedraagt. In deze test scoort de Xperia J opnieuw in de laagste regionen, even goed als de Samsung Galaxy Ace Plus welke niet geheel toevallig eveneens een Adreno 200 als GPU aan boord heeft.