2min

Camera

De Samsung ATIV Smart PC is voorzien van de standaardapplicatie van Windows 8 voor het nemen van afbeeldingen. In deze applicatie kan je niet veel instellen of aanpassen. Je hebt hierbij eigenlijk alleen de mogelijkheid om te wisselen van camera, de resolutie in te stellen en een timer te gebruiken. Dat is alles. Zelfs een snelkoppeling naar de fotogalerij van eerder genomen foto’s ontbreekt, evenals een inzoommogelijkheid. Natuurlijk kan je in de Windows Store van Windows 8 applicaties vinden waarmee je meer mogelijkheden hebt.

Foto’s


Opvallend genoeg staat de applicatie standaard ingesteld op het nemen van foto’s in een resolutie van 2,1 megapixel. Dat terwijl de camera maximaal 8 megapixel ondersteunt. Natuurlijk veranderde ik die instelling naar het maximum voor het testen van de camera.

Bij het nemen van de foto’s valt op dat de camera net als die van de Iconia Tab W510 moeite kan hebben met het vastleggen van de juiste kleuren. Op de eerste foto is te zien dat de punaises die rood en oranje zijn, niet goed van elkaar te onderscheiden zijn. De weergegeven kleuren van deze objecten komen niet overeen met de werkelijkheid. Wel zijn de foto’s die binnen zijn genomen een stukje scherper dan die van de Acer-tablet, ook is er minder ruis.

Binnen, met goede belichting


Binnen, met slechte belichting en flitser

Ook de foto’s buiten zijn aanzienlijk beter qua kleurweergave en detail. Het speelt ook in Samsung’s voordeel dat het op de desbetreffende dag goed weer was, maar ondanks dat is het wel duidelijk dat de camera betere foto’s neemt. De Samsung-tablet kan opvallend genoeg en net als Acer’s tablet niet inzoomen.

Buiten, van dichtbij


Buiten, middellange afstand


Buiten, van lange afstand

Video’s


De video is qua detail nog wel aardig, maar de rijdende auto’s lijken veel te snel te gaan voor de camera en worden niet vloeiend weergegeven in de opname. De tablet weet kleine bewegingen gelukkig een stuk beter te verhullen dan dat de Iconia Tab W510 dat deed.