4min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties

Enkele weken terug testte ik de Samsung 840 Pro en de Intel 335 Series. De SSD van Samsung nam destijds de prestatiekroon overtuigend over van de OCZ Vertex 4 en de Kingston HyperX. Vandaag hoopt OCZ de Koreanen het vuur aan de schenen te leggen, want ondanks dat deze SSD gericht is op betrouwbaarheid, blijft snelheid eveneens een specialiteit van het merk.

In AS SSD wordt al direct duidelijk dat de OCZ Vector en de Samsung 840 Pro niet veel voor elkaar onderdoen. De Vector moet nét zijn meerdere erkennen in de 840 Pro wat betreft lees- en schrijfsnelheid. Het verschil is echter niet groot.

Benchmark: AS SSD – Sequential Read



Benchmark: AS SSD – Sequential Write


Wat betreft de access time weet OCZ een nieuw record te zetten als we kijken naar de lees-opdrachten. Het duurt iets langer voordat een schrijfopdracht begonnen is, maar ook hier is de Vector snel.

Benchmark: AS SSD – Access Time Read



Benchmark: AS SSD – Access Time Write


AS SSD levert een eindscore op voor de schijven. Samsung weet de Vector op 31 punten afstand van de 840 Pro te houden en daarmee is het Koreaanse bedrijf nog altijd de bewaarder van de hoogste positie in deze test. Het verschil is echter klein, dat moge duidelijk wezen.


In PCMark Vantage weet de Samsung 840 Series Pro eveneens de bovenste plaats vast te houden. De prestaties van de Vector zijn echter ook hier opzienbarend.