3min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


De doos van de iMac is een aparte verschijning, deze heeft namelijk een schuine zijde. Binnenin de doos vind je naast de iMac een stroomkabel en een langwerpig doosje. In dit doosje vind je het draadloze toetsenbord en de Magic Mouse. Bij bestelling kan je de Magic Mouse ook laten vervangen voor een Magic Trackpad, mocht dat je voorkeur genieten. Dat kost je niets extra overigens.

In de doos vind je verder nog een klein bundeltje met hierin een aantal beknopte handleidingen, een doekje om het scherm van de iMac mee op te poetsen en een stickervelletje met twee Apple-stickers.



Uiterlijk


De nieuwe iMac is door zijn schepper aardig onder handen genomen. De optische drive is verwijderd, wat Apple veel ruimte opleverde. Ook andere zaken zijn aangepast om de inhoud van de iMac verder te beperken. Dat resulteerde uiteindelijk in een desktopcomputer die maar liefst 40% minder volume heeft.

De randen van de iMac zijn op het dunste punt een halve centimeter dik. Doordat de standaard alsnog vrij fors is heeft de iMac alsnog een diepte van zo’n 20 centimeter. Toch ziet het er echt indrukwekkend en oogstrelend uit, zo dun als de iMac gemaakt is. Daar moet wel bij opgemerkt worden dat een iMac een apparaat is dat je op één plek zal laten staan. Het is afhankelijk van de indeling van je kamer of kantoor of je überhaupt kunt genieten van het nieuwe ontwerp. Recht van voren is de iMac immers niet veel veranderd. Het is makkelijker om de show te stelen met een smartphone, tablet of laptop, aangezien je die makkelijk mee kunt nemen.

Voor de toe- en afvoer van lucht voor koeling zijn inkepingen in de onderkant van het scherm en achter de standaard gemaakt. Dit zijn de subtielste plaatsen die Apple had kunnen kiezen en vooral de inkepingen onder het scherm zien er gaaf uit, al zullen veel gebruikers het niet eens opmerken.



In het geval van de iMac van 27 inch is het mogelijk om het werkgeheugen makkelijk uit te breiden dankzij een klepje aan de achterkant van het systeem. Dit klepje kan worden opengemaakt middels een knopje boven de stroomaansluiting. Er zijn vier bankjes waarvan er normaal twee bezet zullen zijn, maar dat is ook afhankelijk van de configuratie die besteld wordt.

Wat betreft aansluitingen zijn de iMac’s gelijk aan elkaar. Men vindt een koptelefoonaansluiting, een SD-kaartlezer, vier USB 3.0-poorten, twee Thunderbolt/Mini DisplayPort-aansluitingen en een LAN-poort.


Bouwkwaliteit


Het is eigenlijk een standaard-riedeltje geworden bij Apple’s producten. Apple zorgt er tegenwoordig altijd voor dat de bouwkwaliteit en afwerking van zijn producten nagenoeg perfect is en daar hoort ook nog eens een mooi ontwerp bij. Die elementen zijn allemaal ook terug te vinden in de nieuwe iMac.

Er hoeven eigenlijk geen woorden aan vuilgemaakt te worden, Apple verdient een terechte lofzang bij de iMac. Andere fabrikanten kunnen alleen maar streven naar deze mate van afwerking en bouwkwaliteit.

Het enige element wat nog aan enige vorm van slijtage onderhevig zou kunnen zijn is het punt waar de standaard en het scherm samenkomen. Het scharnier voelt echter lekker stroef aan en het scherm valt zeker niet zomaar naar voren of achteren als je er een tik tegen geeft. Dat moet dus goed komen.