2min

Tags in dit artikel

, , ,

Accessoires en uiterlijk

Accessoires


De LG Optimus G wordt geleverd in een net wit doosje. In dat doosje vind je als eerst de smartphone zelf, maar verder vind je nog een pakketje met een aantal boekjes, een velletje met twee garantiestickers, een in-ear headset, een pinnetje voor het openen van de sim-lade, een USB-kabel en als laatste een netstroomadapter met USB-aansluiting voor het opladen van de Optimus G.



Uiterlijk


In grote lijnen vind ik dat de LG Optimus G recht van voren gezien wel wat wegheeft van de Samsung Galaxy S II. Natuurlijk lijken de meeste smartphones sowieso wel op elkaar door de grote schermen van vandaag de dag. Het 4,7 inch metende scherm van de Optimus G beslaat het grootste deel van de voorkant van de smartphone. Erboven zitten van links naar rechts een lichtsensor, nabijheidssensor, speaker, notificatie-led en de front facing camera.

Onder het scherm bevinden zich drie aanraakgevoelige knoppen voor de commando’s terug, home en opties. Dit is één van de punten waarbij ik de Google-tegenhanger moet aanhalen, bij de Nexus 4 zitten de Android-knoppen in het scherm verwerkt en bovendien is de opties-knop daar ingeruild voor de multitask-knop.

De achterkant is voorzien van een subtiel patroon en bevat de cameralens, een flitser en een speaker. Opvallend is dat de cameralens uit de behuizing steekt, bij de Nexus 4 is dat niet het geval. Hoewel het grotere aantal megapixels voor sommigen aantrekkelijk zal klinken is niet per definitie een sleutel tot een betere foto en bovendien zorgt het er in dit geval voor dat de telefoon niet stabiel ligt op een ondergrond. De camera zit immers in de linker bovenhoek.




De linkerzijkant herbergt een volumeknop en een sim-slot dat met het meegeleverde pinnetje kan worden geopend. Het slot heeft de grootte van een micro-simkaart. Aan de bovenkant van de Optimus G vinden we de secundaire microfoon en een 3,5 millimeter jack plug voor de headset. De onderkant bevat in het midden de micro USB-aansluiting en de primaire microfoon. Ook zijn hier twee T5 Torx-schroefjes geplaatst.

Die schroefjes zorgen er voor dat de telefoon in principe niet geopend kan worden. Als je de schroefjes losdraait zal dat met wat moeite wel moeten kunnen, maar onderweg een lege accu snel vervangen voor een volle zal er niet bij zijn.