5min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (GPU)

De LG Optimus G is voorzien van een Adreno 320 als grafische krachtbron. Die chip is in het recente verleden al zeer verdienstelijk gebleken in de Sony Xperia Z (review) en Xperia SP (review). Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat de Optimus G op dit gebied zou moeten excelleren ten opzichte van de overige concurrenten.

Onscreen-tests


De Optimus G valt dan ook maar direct met de deur in huis en zet in de GPU-test van AnTuTu een nieuw record neer. De Sony-telefoons zitten wel in het kielzog van de Optimus G, de Adreno 320 laat dus direct zijn kracht zien.


In de onscreen-test van GLBenchmark 2.5 valt de Optimus G een stukje terug en moet de smartphone de Xperia SP en iPhone 5 voor zich dulden. De score is met 37 FPS nog altijd zeker niet slecht te noemen. De Optimus G weet wel raad met mobiele games.

Wel is het zo dat de Optimus G een schermresolutie van 1.280 bij 768 pixels heeft, de Xperia SP heeft er in de breedte 48 minder, wat in totaal toch op een verschil van meer dan 60.000 pixels per beeldje neerkomt. De Optimus G moet per beeldje dus wat meer rekenwerk verrichten.


Met de nieuwe GLBenchmark 2.7-test weet de Optimus G eveneens wel raad. De iPhone 5 eindigt hier juist weer achter LG’s smartphone, maar de Xperia SP neemt hier nog aardig wat afstand van de concurrentie.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


In het eveneens nieuwe 3DMark pakken we de Xtreme-test, welke de Optimus G blijkbaar een stuk minder goed bevalt dan de overige tests. Nog altijd zijn de Adreno 320’s los van de concurrentie, maar het verschil ten opzichte van de andere toestellen is eveneens best aanzienlijk.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Extreme


Offscreen-tests


Als laatste de offscreen-test waarin alle smartphones geforceerd worden om een test af te leggen waarbij 1080p-beelden worden berekend. In deze test komt de ware kracht van de toestellen naar boven, waarmee de krachtvergelijking met andere smartphones beter te maken is. Voor de praktische prestaties is deze test waardeloos, dit is meer voor de mensen die willen weten hoe de hardware van de telefoons nou onderling scoort.

De iPhone 5 blijft hier vooralsnog de koning, terwijl de Xperia Z en SP wel aankloppen. Ook hier moet de Optimus G afstand bewaren, met hardware die per seconde zo’n 10 frames minder kan berekenen blijkt dit niet de meest krachtige telefoon, maar de Optimus G slaat ook zeker geen modderfiguur.