3min

Prestaties (Systeem & CPU)

Systeem


In de AnTuTu Benchmark worden CPU, GPU, I/O en RAM aan een test onderworpen. Deze onderdelen krijgen een individuele score en op basis daarvan weer een eindscore. De Samsung Galaxy S4 weet in deze test met afstand de beste score te realiseren.


CPU


Dat de Galaxy S4 zo goed weet te presteren is te danken aan de sublieme score in de CPU-test, waarin de smartphone opnieuw een flink gat weet te slaan ten opzichte van de concurrentie en waarvan de besten het toch ook moesten doen met de Snapdragon 600-chipset. De verklaring voor Samsung’s goede prestatie vinden we in de kloksnelheid van de processor, deze is hoger dan we gewend waren.


We hoeven inmiddels al niet meer verrast te zijn met de prestatie in BenchmarkPi. De processor is snel en dat blijkt ook bij het eenmalig berekenen van het getal Pi. Deze test draai ik altijd meerdere keren om te voorkomen dat er een gelukkige uitschieter bij zit, maar de Galaxy S4 weet de test constant met een tijd rond de 130 milliseconden af te ronden. Dat is meer dan tweemaal sneller dan de Sony Xperia Z.