2min

Tags in dit artikel

,

Conclusie

De LG Optimus L5 II is vooral goedkoop en dat zie je op veel vlakken ook wel duidelijk terug. Daarbij wil ik vooropstellen dat dat bij goedkope telefoons natuurlijk niet per direct een probleem is, je krijgt waar je voor betaalt. Het aantal concessies moet echter wel binnen de perken blijven om een acceptabel product in de schappen te leggen.

Dat is bij de LG Optimus L5 II gelukt, maar dit is geen smartphone voor iedereen. Als je zware games wilt spelen op een smartphone moet je echt verder kijken. Simpelere spellen zoals Wordfeud en Angry Birds zijn voor de Optimus L5 II geen probleem, maar de meeste spellen worden alleen maar veeleisender. Waar je nu dus wellicht nog een acceptabel beeld zal krijgen in games, hoeft dat over een jaar niet zo te zijn. Dat is iets waar je bij aanschaf wel over na moet denken, vind ik althans.

Naast de matige prestaties is er nog een duidelijk nadeel en dat is de kwaliteit van de speakers. De luidsprekers brengen weinig geluid voort en als je het volume helemaal opendraait wordt het geluid bovendien vervormd. Daar staat tegenover dat de meegeleverde headset wel van redelijke kwaliteit is, al ben ik over de pasvorm ervan niet te spreken.

Leuke extraatjes bij de Optimus L5 II zijn de ledjes in de thuisknop die je op een subtiele manier attent maakt op een scala aan gebeurtenissen zoals gemiste telefoongesprekken. Ook de Quick Button is een toevoeging, je kan er makkelijk een applicatie die je snel wilt opstarten aan koppelen.

Al met al is de LG Optimus L5 II wel een redelijke telefoon gezien zijn prijs, maar denk ik dat er betere alternatieven op de markt zijn voor een vergelijkbare prijs. Die alternatieven vind je op de eerste pagina van dit artikel.
6.6
  • Goedkoop;
  • Goed ontwerp;
  • Quick Button is handig;
  • Homeknop maakt attent op gemiste gebeurtenissen;
  • Toestel is stevig, goede bouwkwaliteit;
  • Presteert minder dan concurrentie;
  • Geluidskwaliteit luidsprekers;
  • Camera ondersteunt geen HD-resoluties;