4min

Tags in dit artikel

,

Prestaties (games)

De benchmarks op de voorgaande pagina zijn voor de meeste gebruikers niet van het grootste belang. Als Android vloeiend draait, is de eerste strijd immers al gewonnen. Een veel belangrijker punt is het afspelen van games. Hoe goed de LG Optimus L7 II hierbij presteert is op deze pagina af te lezen.

LG heeft de Optimus L7 II uitgerust met een Adreno 203. Deze grafische chip hebben we nog niet eerder in een recensie langs zien komen en de te verwachten prestaties zijn vooraf moeilijk in te schatten. Gezien het typenummer verwacht ik echter geen wonderen van de smartphone.

Onscreen-tests


Toch komt de Optimus L7 II in de eerste benchmark redelijk uit de verf. In AnTuTu moet de LG Optimus L7 II alleen de Samsung Galaxy S III Mini op minieme afstand voor zich dulden.


In GLBenchmark 2.7 moet de Optimus L7 II opnieuw Samsung’s kleine telefoon voor zich dulden, op een kleine afstand. Het verschil blijft te overzien. Helaas hebben veel oudere smartphones deze test niet gedraaid en is de vergelijking wat dat betreft wat moeilijk te maken

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


In de Extreme-test van 3DMark weet de Optimus L7 II indruk te maken door de Samsung Galaxy S III Mini voorbij te streven. Dat is zeker geen onverdienstelijke prestatie te noemen.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Extreme


Offscreen-tests


Als laatste draaien we een offscreen-test in GLBenchmark, waarin alle smartphones geforceerd worden om een test af te leggen waarbij 1080p-beelden worden berekend. In deze test komt de ware kracht van de toestellen naar boven, waarmee de krachtvergelijking met andere smartphones beter te maken is. Voor de praktische prestaties is deze test waardeloos, dit is meer voor de mensen die willen weten hoe de hardware van de telefoons nou onderling scoort.

De LG Optimus L7 II scoort in deze test helaas niet beter dan de Samsung Galaxy S III Mini, de score is zelfs aanzienlijk minder. Uiteindelijk kunnen we dus concluderen dat de Samsung Galaxy S III Mini voor games toch net wat beter is.