3min

Tags in dit artikel

, ,

Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


De Acer Liquid E2 wordt geleverd in combinatie met een acculader met USB-poort en een bijbehorende micro USB-kabel. Verder vindt men in het doosje een aantal redelijk dikke boekjes, onder andere een snelstartgids en veiligheidsinformatie. Als laatste zit er een Earbud-headset in het doosje. Daar word ik vanwege de pasvorm niet laaiend enthousiast van, maar bij een telefoon van deze prijs had ik ook geen in-ear headset verwacht, dat lijkt nog altijd voorbehouden aan telefoons met een hogere prijs.


Ontwerp


Techzine ontving de zwarte editie van de Acer Liquid E2, er is ook een witte versie van het toestel. De zwarte E2 is een vrij onopvallend toestel, maar bij de witte versie ligt dat afgaande op de afbeeldingen wel anders. Beide telefoons zijn voorzien van een rode speakergril, maar bij de zwarte E2 valt dat nauwelijks op. Het is wel een mooi detail, ook omdat de gril een bijzondere en aansprekende golvende vorm heeft.

Persoonlijk vind ik de Acer Liquid E2 voor een toestel van deze prijs wel aardig ogen, het is allemaal niet zo recht-toe-recht-aan zoals je in deze prijsklasse juist wel vaak ziet. Het gebruik van plastic geniet nooit mijn voorkeur, maar in deze prijsklasse is dat goed te verantwoorden. De prijs moet toch op bepaalde manieren laag gehouden worden.

De Liquid E2 ligt redelijk goed in de hand, al heb ik door de grootte van het scherm wel moeite om alle uithoeken van het scherm te bereiken als ik de telefoon met één hand probeer te besturen. Dat komt mede doordat de behuizing toch een stuk breder is dan het scherm zelf.



Uiterlijk


De voorkant van de Acer Liquid E2 bevat natuurlijk het IPS LCD-scherm van 4,5 inch. Boven het scherm zit de reeds besproken speakergril, links daaronder zit een camera voor het voeren van videogesprekken en het nemen van foto’s van jezelf. Verder naar rechts zitten ook een licht- en nabijheidssensor, deze zijn vrijwel onzichtbaar als je er niet op let.

Onder het scherm zitten een microfoon en drie Android-knoppen. Het gaat niet om de standaardknoppen die je waarschijnlijk gewend bent, in dit geval zijn er aanraakgevoelige knoppen met de commando’s Terug, Hoofdscherm en Opties.

De achterkant van de Liquid E2 is voorzien van twee DTS-speakers, boven en onderaan het toestel. Verder vind je bovenaan ook de primaire camera, een flitser en een microfoon. De speakers en de camera steken uit de behuizing en dat zorgt ervoor dat de Liquid E2 niet stabiel op een ondergrond kan liggen, wat irritant is als je bijvoorbeeld een bericht typt terwijl de telefoon voor je op tafel ligt.




De linkerzijkant is helemaal vrijgelaten van knoppen en aansluitingen, aan de rechterkant zit enkel een dubbele volumeknop. Geen aan/uit- of sluiterknop voor de camera dus, om wat voorbeelden te geven die je normaal hier tegenkomt.

Bovenaan heeft Acer de aansluiting voor de headset geplaatst, alsook de aan/uit-knop van het toestel. Tegenwoordig zijn we eraan gewend geraakt dat deze knop aan de rechterzijde van Android-telefoons zitten, maar daar doet Acer niet aan mee.



Aan de onderkant is de micro USB-aansluiting te vinden. Deze zit niet centraal gepositioneerd, zoals wij van fabrikanten wensen. Wij vinden namelijk dat ontwikkelaars van accessoires ervan uit moeten kunnen gaan dat de aansluiting onderaan in het midden zit, zodat het eenvoudiger is om accessoires te ontwikkelen. Ook hierin komt Acer dus niet tegemoet.

Wat echter wel kan, is het verwijderen van de achterkant van de Liquid E2, zodat de accu vervangen kan worden. Dat wordt tegenwoordig steeds unieker, omdat fabrikanten hun toestellen zo dun mogelijk willen maken en daarom ervoor kiezen om de accu in de telefoon te monteren, in plaats van gebruik te maken van een losse module. Als de achterkant verwijderd is, kan ook een SIM- en micro SD-kaart geplaatst worden. Zoals gezegd is er ook een dualsim-variant van de Liquid E2.