4min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (systeem & processor)

De Acer Liquid E2 moet qua prestaties beter uit de bus komen dan de Liquid E1, als we de specificaties tegenover elkaar zetten. Zowel de processor als grafische processor zijn beter, het werkgeheugen is even hoog. Natuurlijk is het minstens zo interessant om te zien hoe de Liquid E2 het ervan afbrengt tegenover de overige concurrentie.

Systeem


De eerste test is AnTuTu Benchmark, wat smartphones op verschillende gebieden aan een test onderwerpt en per gebied een score geeft. Die scores worden gecombineerd tot een totaalscore.

De Liquid E2 brengt het er uitermate goed vanaf als we de smartphone vergelijken met de concurrentie. De eerste smartphone die in de tabel voorkomt is de Liquid E2 en die behaalde niet eens de helft van de punten. Dure concurrenten als de Sony Xperia P en de LG Optimus L7 II scoren hier dus nog aanzienlijk minder goed.


CPU


De goede score van deze smartphone is mede te danken aan de quad-core processor van de Liquid E2. Hoewel Acer dus gebruik heeft gemaakt van de jarenoude Cortex A7-chips, betekent dat toch niet dat de smartphone per definitie slecht moet presteren. Vele handen maken licht werk, dat zien we dus ook bij de score van de processor terug.


In BenchmarkPi weet de Acer Liquid E2 eveneens indruk te maken en zich opnieuw boven de concurrentie te scharen, al zijn de verschillen hier wat kleiner.