1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

Samsung weet duidelijk de beste SSD af te leveren, afgaande op de benchmarks die we met de schijven hebben gedraaid. Ook wat betreft de prijs weet het Koreaanse bedrijf een flinke slag te slaan, voor 165 euro krijg je wat prestaties betreft echt een hele nette schijf op je bordje. De 840 EVO is onomstotelijk de beste schijf wat betreft prestaties en benadert daarmee zelfs de duurdere 840 Pro. Als consument is er dan ook geen enkele reden meer om voor die kostbaardere schijf te gaan, deze is puur voor bedrijfstoepassingen de betere keuze, ook krijg je bij die schijf 5 in plaats van 3 jaar garantie.

De SanDisk en Kingston-schijven zijn respectievelijk goedkoper en duurder, maar weten ten opzichte van de schijf van Samsung gewoon geen indrukwekkende prestaties neer te zetten. Als ik uit deze twee schijven moet kiezen welke de beste is, dan is dat de SanDisk Ultra Plus vanwege de lage prijs. Ben je puur uit op vervanging voor je magnetische schijf, dan is deze SSD een goedkope oplossing. Voor slechts een paar tientjes extra heb je daarentegen dus wel een SSD van Samsung die aanzienlijk sneller is.

Kingston levert met de HyperX 3K eigenlijk op geen noemenswaardig gebied de beste schijf, maar we moeten wel opmerken dat er goed is nagedacht over de upgrade-kit die het merk aanbiedt, maar daar moet dan ook wel flink voor betaald worden en dat prijsverschil is dankzij Samsung gewoon niet meer te verantwoorden.
9.5
7.0
6.0

Table of contents