3min

Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


Samsung levert de Galaxy Mega 6.3 in combinatie met een 2 ampère netstroomadapter met USB-aansluiting en een bijpassende micro USB-kabel. Verder wordt ook voorzien in een in-ear headset met een geïntegreerde afstandsbediening met drie knoppen voor het opnemen van gesprekken en het regelen van het volume. Voor de ideale pasvorm van de headset levert Samsung maar liefst vier verschillende dopjes. Natuurlijk zijn er ook de nodige papieren boekjes aanwezig.

Samsung levert ook een micro SD-kaartje met 4GB opslagruimte. Voor dat kaartje wordt ook een SD-adapter meegeleverd zodat je dit kaartje ook in veel computers kunt steken. Op zich vind ik dit een mooi gebaar, maar ik denk dat veel mensen het kaartje toch niet groot genoeg vinden en voor een grotere variant zullen kiezen. Van de 8GB aan interne capaciteit die Samsung belooft, is al direct uit de verpakking iets meer dan 4GB over. Met het toevoegen van de micro SD-kaart komt Samsung dus eigenlijk pas de beloofde opslagruimte na.


Ontwerp


Van Samsung ontvingen wij de paars/blauwe versie van de Galaxy Mega 6.3. De telefoon is in de winkel ook verkrijgbaar in een witte uitvoering, al bestaan er ook andere kleurvarianten.

Het uiterlijk van de Galaxy Mega 6.3 is als twee druppels water als je de Galaxy S4 ernaast legt, ware het niet dat de Mega 6.3 natuurlijk een stuk groter is dan Samsung’s vlaggenschip. We zien dezelfde zilveren rand rondom het scherm, het patroon van lichtgekleurde puntjes op de voor- en achterkant van het apparaat en de achterkant is bovendien weerspiegelend.



Uiterlijk


De voorkant van de Galaxy Mega 6.3 wordt -uiteraard- voor het grootste gedeelte ingenomen door het scherm van de smartphone. Boven het scherm zit links een notificatie-led, daarnaast een speaker voor het voeren van telefoongesprekken. Rechts daarnaast vinden we respectievelijk een licht- en nabijheidssensor en de frontcamera. Onder het scherm zitten de Android-knoppen zoals Samsung ze bij smartphones al jaren hanteert. Waar veel fabrikanten de overstap maken op Android-knoppen die in het scherm zijn geïntegreerd, wil Samsung vooralsnog niet volgen. Het is een keuze, persoonlijk voel ik meer voor de geïntegreerde knoppen.

De achterkant van de smartphone is voorzien van een cameralens die enkele millimeters uit de behuizing steekt. Dat zie ik als een zwak punt omdat de telefoon hierop zal rusten als je hem op zijn rug op een vlakke ondergrond legt. Als die ondergrond ruw is, heb je binnen de kortste keren een aantal krassen op de lens zitten en dan is het maken van foto’s bij voorbaat geen succes meer. Onder de lens zit een LED-flitser, linksonderaan de behuizing zitten twee inkepingen waarachter zich een speaker bevindt.



De linkerzijde bevat een dubbele volumeknop, verder niks. De rechterzijde is voorzien van de standby-knop. De bovenkant herbergt de aansluiting voor de headset, een secundaire microfoon en ook een infraroodzender. Daarmee kunnen externe apparaten worden aangestuurd en kan je in theorie al je andere afstandsbedieningen bij het grof vuil zetten.

Aan de onderkant van de smartphone heeft Samsung de micro USB-aansluiting geplaatst. Rechts daarnaast zit de primaire microfoon van de telefoon.




Middels een inkeping aan de linkerzijde van de achterkant kan de behuizing van de Galaxy Mega 6.3 worden geopend. Doe je dat, dan vind je een plekje om je SIM- en micro SD-kaart te plaatsen. Ook kan de accu verwijderd worden, je kan dus onderweg makkelijk even van accu wisselen, mocht je eerste lading opgebruikt zijn.