4min

Prestaties (systeem & processor)

Samsung heeft met de Galaxy Mega 6.3 getracht om de kosten laag te houden, maar een groot scherm brengt natuurlijk toch bepaalde kosten met zich mee. Wat de overige hardware betreft is de Mega 6.3 echter niets bijzonders en het zou mij dan ook ten zeerste verbazen als de phablet zijn directe concurrentie weet te verslaan. Ik zie de Huawei Ascend Mate als de meest directe concurrentie omdat die smartphone een scherm van 6,1 inch heeft, vrijwel even groot dus. Die smartphone zit qua prijs echter net wat lager dan de Mega 6.3.

Systeem


De eerste test is AnTuTu Benchmark, wat smartphones op verschillende gebieden aan een test onderwerpt en per onderdeel een score geeft. Die scores worden gecombineerd tot een totaalscore.

De Mega 6.3 zet een totaalscore van krap 14.000 punten neer en scoort daarmee ruim onder de Huawei Ascend Mate en Samsung Galaxy Note II. De zwakke Asus Fonepad scoort in deze test beduidend minder. Dat de Intel-chip in die smartphone niet echt een zware opgave zou blijken was van tevoren ook wel te verwachten.


CPU


Het verschil in de totaalscore van de Galaxy Mega 6.3 en Huawei Ascend Mate wordt nauwelijks veroorzaakt door de prestaties van de processor. Op dat onderdeel scoren de smartphones vergelijkbaar, al is de Mate hier wel een tikkeltje beter.


Opvallend genoeg weet de Galaxy Mega 6.3 wel een prima score te plaatsen in BenchmarkPi. De smartphone heeft slechts 172 milliseconden nodig om het getal Pi te berekenen. Daarmee worden de topmodellen van Samsung en HTC benaderd op score.