3min

Tags in dit artikel

,

Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


In de doos, die net als bij andere recente Galaxy-producten uitgevoerd is met een houtpatroon erop, vinden we naast de telefoon zelf een USB-kabel met netstroomadapter en in-ear oordopjes. Samsung levert met de in-ear oordopjes een scala aan opzetstukjes mee zodat je het accessoire kan aanpassen aan je oren, wat erg fijn is. Verder zit in de doos het nodige papierwerk.

De gebroeders S4 in één beeld gevangen

Ontwerp


De Galaxy S4 mini lijkt, zoals je wel kon verwachten natuurlijk, erg veel op zijn grote broer. Het is een ietwat kleinere versie van de normale Galaxy S4, en dan zeg ik expres kleiner en niet afgeslankt, omdat dat laatste juist niet het geval is. De Galaxy S4 mini is namelijk nogal dik: een hele millimeter extra ten opzichte van de Galaxy S4 en dat voel en zie je wel. Wel is de Galaxy S4 mini weer minder dik dan de Galaxy S III mini, die namelijk 9,9 mm dik is.

Ik vind de Galaxy S4 mini, ondanks dat deze zoveel lijkt op de Galaxy S4, toch veel mooier. Bij de Galaxy S4 krijg ik altijd het idee dat het scherm eigenlijk net te groot is voor de behuizing en dat vind ik persoonlijk niet mooi. Bij de Galaxy S4 mini is dat veel minder het geval, hoewel de randen rondom het scherm niet breder zijn, noch is de behuizing groter. Het is gewoon een klein en fijn toestelletje om naar te kijken en vast te houden, ondanks de iets dikkere behuizing.


Uiterlijk


Als we dan even het toestel langsgaan, zien we boven het scherm de speaker met daarnaast een front-facingcamera. Ook is er dezelfde knoppenplaatsing als bij de Galaxy S4 -en bij andere Samsung-toestellen- op de voorkant, onderaan het scherm zit een fysieke homeknop met links en rechts de terug- en menuknop die aanraakgevoelig zijn. Met de knoppen onder het scherm in plaats van de knoppen in het scherm blijft het kritiekpunt staan dat ze niet meedraaien in landschapsmode. Maar aangezien Samsung de lay-out al zo lang gebruikt, zullen de mensen die al bekend zijn met een Galaxy-toestel het waarschijnlijk wel kunnen waarderen omdat ze er ook al gewend aan zijn.

Opvallend is dat we op de voorkant van het toestel geen notificatieledje vinden. Dit is erg jammer, want dat is toch wel een heel handige functie. Bovendien heeft de Galaxy S4 wel gewoon een notificatieledje, het is dus heel vreemd dat de Galaxy S4 mini deze dus moet ontberen.


Op de linkerkant vinden we de volumeknoppen, de rechterzijde van het toestel bevat de aan/uitknop. Bovenaan zit een infraroodlampje, een microfoon en de jack-in voor oordopjes, centraal onderaan zit de micro USB-poort.



Op de achterkant zit de camera, die net als bij de Galaxy S4 een klein beetje uitsteekt. Het is jammer dat Samsung die camera niet zodanig in de behuizing kon verwerken zodat de achterkant gewoon vlak is, want nu ligt de S4 mini dus ook niet helemaal stabiel op een platte ondergrond en is de lens gevoeliger voor krassen.

Iets boven de aan/uitknop zit een heel kleine inkeping waarmee de achterkant van de telefoon verwijderd kan worden. Dit is nodig om de simkaart en eventueel een microSD-kaartje te plaatsen, je zult ook de accu moeten plaatsen als je de telefoon net hebt gekocht. Het verwijderen van de achterkant is niet zo eenvoudig, maar gelukkig hoef je dat ook niet vaak te doen.