3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (games)

De benchmarks op de vorige pagina zijn informatief, maar het belangrijkste is natuurlijk dat Android soepel draait. En hoewel de Huawei Ascend Mate bij de benchmarks prima presteert, is dat laatste niet altijd het geval. Helaas.

Mensen die ervoor kiezen om een smartphone te kopen met zo’n groot scherm, hebben vaak de bedoeling om het toestel ook te gaan gebruiken voor het spelen van games en het kijken van filmpjes. Het is dus belangrijk voor het toestel om soepel spellen af te kunnen spelen. Dit zullen we hier gaan testen met een aantal benchmarks.

De Huawei Ascend Mate heeft een Vivante GC4000 als grafische processor. Deze GPU zagen we ook al voorbij komen in de Huawei Ascend P6. Verschil is natuurlijk wel dat de Huawei Ascend P6 als het vlaggenschip van Huawei op de markt wordt gezet, terwijl de Ascend Mate een middenklasser is. De verwachtingen van de benchmarks liggen dan toch anders.

Onscreen-tests


In de GPU-test van AnTuTu Benchmark scoort de Ascend Mate beter dan directe concurrenten. Ook opvallend is dat het ongeveer evengoed presteert als de Huawei Ascend P6, een toestel dat, als je naar de prijs kijkt, toch van een andere klasse zou moeten zijn. De aanwezigheid van dezelfde GPU is hiervoor echter een makkelijke verklaring.


In GFXBench 2.7 wordt de Ascend Mate verslagen door de Galaxy Mega 6.3 en gezien het feit dat deze test uitgebreider is dan de vorige, wil dit wel wat zeggen. Ook opvallend is dat een toestel als de Asus Fonepad evengoed presteert als de Ascend Mate.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


Ook in de standaardversie van de Ice Storm-test van 3DMark presteert de Galaxy Mega 6.3 beter dan de Huawei Ascend Mate. Bij deze test toont die laatste echter wel aan dat hij de Fonepad de baas is.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm


Offscreen-tests


Als laatste draaien we een offscreen-test in GFXBench, waarin alle smartphones geforceerd worden om een test af te leggen waarbij 1080p-beelden worden berekend. In deze test komt de ware kracht van de toestellen naar boven, waarmee de krachtvergelijking met andere smartphones beter te maken is. Voor de praktische prestaties is deze test waardeloos, dit is meer voor de mensen die willen weten hoe de hardware van de telefoons onderling scoort.

In dit geval wordt de Ascend Mate wederom verslagen door de Mega 6.3 en zelfs door de Asus Fonepad. Hier hoeven we echter niet teveel aandacht aan te besteden omdat dit een test is waarbij het toestel wordt gedwongen om dingen te doen die het normaal niet doet. Wel is duidelijk hoe de onderlinge verhoudingen tussen de gebruikte GPU’s ligt.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 offscreen)