2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Tijdens het testen van de Huawei Ascend Mate had ik stiekem de hoop dat het toestel me aangenaam zou verrassen. Een toestel van een -in ons land- tot nu toe vrij onbekend merk dat voor een lagere prijs vergelijkbare kwaliteit aanbiedt, klinkt natuurlijk goed. Dit is helaas niet helemaal gelukt.

Persoonlijk vind ik het toestel te groot om prettig mee te kunnen bellen, maar daarvan zou je nog kunnen zeggen dat het een kwestie van persoonlijke smaak is. Wat geen kwestie van smaak is, is dat het toestel er soms lang over doet om te reageren op je aanraking. Een toestel met zo’n groot scherm zou ideaal moeten zijn om mee op het internet te surfen, maar door het feit dat het toestel geen Full HD-scherm heeft en soms slecht reageert bij het gebruik van een browser, wordt er roet in het eten gegooid.

Ook wordt de belofte van Huawei dat de Ascend Mate ondanks het 6,1 inch-scherm toch handzaam blijft, naar mijn mening niet ingelost. Hiervoor werkt het typen met één hand niet prettig genoeg en dat geldt ook voor het navigeren door de menu’s. Ook sommige andere keuzes waren naar mijn mening niet zo sterk, zoals het missen van een overzicht waar alle apps in worden gezet en het niet kunnen weergeven van alle optie-icoontjes in het notificatiescherm.

Toch waren er een aantal punten waarmee de Huawei Ascend Mate mij wel op prettige wije wist te verrassen. Allereerst was ik helemaal weg van de accu van het apparaat. Drie tot vier dagen met een acculading kunnen doen is gewoon zeer prettig. Ook het feit dat het toestel, zelfs op locaties waar de verbinding over het algemeen slecht is, een goede verbinding houdt, is bijzonder prettig.

Het scherm van de Huawei Ascend Mate is prima, hoewel een Full HD-scherm nog beter was geweest. Hierbij is het echter wel belangrijk om in gedachte te houden dat het toestel voor een zeer redelijke prijs te koop is en dat hier altijd opofferingen voor gemaakt worden. De relatief lage resolutie is dan ook een duidelijk keus geweest.

Ik denk dat dit toestel dan ook vooral geschikt is voor mensen die als primaire eis voor een toestel stellen dat het scherm groot is en dat de batterij lang meegaat. Er zijn genoeg mensen die hun telefoon niet gebruiken om mee te browsen, maar het grote scherm prettig vinden om boeken en e-mails te lezen en eventueel een keer een spelletje mee te spelen. Voor deze mensen is het aangenaam om een goedkoop alternatief te hebben dat bijzonder geschikt is om dit soort taken uit te voeren.

Voor degene die het toestel meer gebruikt om mee te browsen, zou ik persoonlijk eerder de Samsung Galaxy Mega 6.3 aanraden, omdat deze gewoon prettiger werkt tijdens het browsen, en het toestel niet eens zo gek veel duurder is.
7.4
  • Lage prijs;
  • Lange accuduur;
  • Goede verbinding;
  • Mooi, groot scherm..
  • ..maar geen Full HD-resolutie;
  • Af en toe haperende besturing;
  • Slecht te besturen met één hand;