2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De eerste Lenovo-laptop die we getest hebben is geen onverdeeld succes, maar de indruk die het Chinese merk op ons achterlaat is zeker positief. Met een opvallend flexibel scharnier weet Lenovo de Yoga 13 gelijk tot een speciaal product te bombarderen. Echter, of je veelvuldig gebruik zal maken van de verschillende mogelijke posities is een tweede. Ik zie er persoonlijk niet zoveel in, maar dat is per gebruiker verschillend. Feit blijft wel; het werkt goed. Ook over andere zaken kunnen we positief zijn, zoals bijvoorbeeld het scherm en de algemene bouwkwaliteit van de ultrabook.

Jammer is wel dat het touchpad niet meekan met de concurrentie, multitouch-ondersteuning voor slechts twee vingers is niet echt meer van deze tijd. Ook de flexibiliteit in de behuizing dankzij het gebruik van plastic is iets wat we nooit kunnen waarderen. De prestaties van de Yoga 13 zijn niet slecht, maar ook niet goed. Voor een systeem met een Intel-processor is het redelijk gemiddeld.

Dat maakt dat de Yoga 13 IdeaPad vooral geschikt is voor mensen die echt wat zien in het scharnier van dit systeem, want dat is toch echt het unieke verkooppunt van dit apparaat. In mijn ogen levert Lenovo daarmee ook prima werk af, dat betreft kwaliteit alleen door Dell wordt evenaard met de XPS 12. Verder is de Yoga 13 gewoon een die niet boven de massa uitkomt. Doe je het niet voor het originele scharnier, doe het dan helemaal niet.
7.4
  • Bijzonder scharnier waarmee scherm 360 graden kan kantelen;
  • Schermresolutie en touchscreen zijn goed;
  • Touchpad is matig;
  • Behuizing te flexibel;