3min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

Lenovo heeft voor de Yoga 13 gekozen voor een Intel Core i7-3537U-processor. Deze chip hebben we nog niet eerder in een recensie-exemplaar terug zien komen en van tevoren is het dus ook moeilijk om een gegronde verwachting voor deze ultrabook uit te spreken. Omdat het om een Core i7-chip gaat zou je zeggen dat de prestaties toch aanzienlijk zullen zijn.

De Yoga 13 laat in Cinebench 11.5, een test die zich voornamelijk richt op de processor, een score van 2,54 punten noteren. Zoals in de tabel te zien is, is dat redelijk goed voor een laptop. De Yoga 13 schaart zich tussen de MacBook Airs van 13 inch uit 2012 en 2013 in en is op dit gebied dus duidelijk één van de beste ultrabooks van dit moment.


In PCMark 7 komt ongeveer hetzelfde beeld naar voren. De Yoga 13 eindigt aan de positieve zijde van de tabel, met een score van bijna 4600 punten. Het grootste deel van de tablet-achtige laptops wordt de loef afgestoken.


In PCMark 8 is er nog weinig vergelijkingsmateriaal en doet de Yoga 13 het in verhouding tot de vorige tests niet uitzonderlijk goed. De score is vrijwel gelijk aan die van de nieuwe MacBook Air, welke al over een Haswell-processor beschikte. Die ultrabook is echter geen powerhouse, maar gericht op lange accuduur.